Cena tovljenika na tržištu

Juce kod mene u selu tovarili po 150, ali striktno do 110kg. Sve sto je bilo teze vratili su.

Rtv.rs:

Интервентни откуп товљеника

НОВИ САД - У недељи коју приводимо крају, Влада Србије испоштовала је договор са пољопривредним произвођачима и овластила републичке робне резерве да наредних дана почну интервентни откуп товљеника.
video_icon.gif

Произвођачи су углавном задовољни.
prasad-prasici-svinje-stocarstvo-prase-svinja-uzgoj-farma-morguefile-com-jpg_660x330.jpg
Илустрација morguefile.com

Током наредне недеље требало би да почне интервентни откуп товљеника по класама преко републичких робних резерви са прецизираним износима и ценовним паритетима када је реч о размени товних свиња за кукуруз.
Узгајивачи свиња не споре да је добро то што је Влада изашла са мером интервентног откупа како би поправила ситуацију у домаћем свињарству, али указују и на неке нелогицности.
Једна од донетих мера односи се и на заштиту домаће производње односно на повећање прелевмана на увоз свиња, што у ПКС позитивно оцењују.
Стручњаци пак сматрају да су и интервентни откуп товљеника и повећање прелевмана краткорочно решење. Извоз меса у Русију је неискоришћена шанса јер се није знало да се месо не може транспортовати преко земаља Европске уније, а неодговорно се ушло у масовни увоз прасади и тов за руско тржиште.
По мишљењу стручњака прави излаз за домаће свињарство је укидање вакцинације против свињске куге која се одлаже годинама уназад.
По подацима ПКС 2013. године увезено је 110.000 живих свиња, а 2014 330.000. По незваничним подацима за ову годину било је захтева да се увезе још 300.000 комада што је, срећом, стопирано.
Да подсетимо оно што траже товљачи је и да се до краја године забрани увоз смрзнутог меса из Европске уније коме је по њиховим правилима истекао рок трајања од шест месеци, а кога је иначе највише било у хипермаркетима.
Потребно је размотрити и проблем увоза меса животиња храњених генетски модификованом сточном храном.

Eeee cudni su putevi gospodnji... Ko ce kome vec svoj svome, od takvih moz ocekivati sam noz u ledja... et neko pise sam da se pise...
Cuda cini ljudska panika!!! Da znas da se stvarno pise svasta!
Samo nije mi jasno zasto ste izasli kad skoro nista necete dobiti! Nesto vam ne daju neke odgovore na vasa pitanja o uvozu svinja i mesa? Smejali ste se kad smo mi ratari trazili subvencije i cenu suncokreta!!! Sta ste vi trazili cenu tovljenika a izmedju ostalog dobicete kukuruz za sveti nikad!

Sve nešto čekam kad će da se pojave kukuruzari i suncokretari, pa još paradajzari i krastavičari.....dokle bre više izmišljanja novih i novih podela....

Cuda cini ljudska panika!!! Da znas da se stvarno pise svasta!
Samo nije mi jasno zasto ste izasli kad skoro nista necete dobiti! Nesto vam ne daju neke odgovore na vasa pitanja o uvozu svinja i mesa? Smejali ste se kad smo mi ratari trazili subvencije i cenu suncokreta!!! Sta ste vi trazili cenu tovljenika a izmedju ostalog dobicete kukuruz za sveti nikad!

Ajde sad lepo da napises koji su to VI koji su se smejali protestima ratara,jesam li to ja,jel Kuka ,jel Milan971 ,Nele ko?
Ja se jesam smejao ali tebi kad si ono uzimao zemlju od oca u zakup

Zbog ovakvih ispada ni dobri ljudi nece dobiti potrebnu podrsku kad opet bude problem sa suncokretom

Ja tovarim u cetvrtak 130rsd ne daju vise, kazu predaj za robne rezerve ako ti je mala cena.Velike su pa ne mogu cekati,ali sigurno ce ici gore cim predamo ove zaostale, jer tovljenika nema.

isto kao prosli put. sad kad krenu da nude svi sto su cekali cenu ima da padne brze nego sto se digla, za odma pare je 130 na cekanje je 140.nema vece cene .

Kod nas prekjuce tovario Trlic po 140 ko je imao par komada,za malo vise je imao cenu 145,Savic iz Kozjaka isto tovario po 145 uzeo od stalne musterije tridesetak komada

Ajde sad lepo da napises koji su to VI koji su se smejali protestima ratara,jesam li to ja,jel Kuka ,jel Milan971 ,Nele ko?
Ja se jesam smejao ali tebi kad si ono uzimao zemlju od oca u zakup

Zbog ovakvih ispada ni dobri ljudi nece dobiti potrebnu podrsku kad opet bude problem sa suncokretom

Eto, tebi je smesno to sto je legalno! Nisam ja otvorio taj konkurs!!! Za tvoju informaciju sto se tice tog konkursa ako ga nisi procitao nikad jer nemas ni potrebe jer ne dotice ljude van Pokrajne, da znas da su plus dali 2000 din vise ako se granice parcele i plus jos 2000 din (12000) ako se i granice i plus je zemlja data u zakup osobi koja je mladja od 40 god.
Smesno ili ne ali kolko tolko ova Vojvodina se trudi da nesto uradi za svoje gradjane!
A sto se tice toga ko se smejao ratarima povodom protesta gresio sam kad sam rekao u mnozini. Tacno je da niste se svi smejali ali bilo je takvih! Evo doticni koji ti se inace i zahvalio koji vise ne zna ni zasto se bavi time cime se bavi. Niti je na nebu niti je na zemlji!!!

Peet koliko znam tovljenike ne drzis,ovde si dosao da bi minirao temu i podbadao ljude ?
Ako nisi direktno ukljucen u proizvodnju ili trgovinu najljubaznije te molim da napustis ovu temu i prekines sa potpaljivanjem.
Ako sam negde pogresio javno ti se izvinjavam pred svima.

Nemam nikakve lose namere, plus malo gresis jer uvek imam par tovljenika. Nemam nista protiv tovljaca jer ljudi zive od tog posla, mozda sam krivo bio shvacen. Krivo mi je to sto nisu dobili DOBRU CENU vec opet vlast manipulise sa seljacima!
Procitaj moj post 6332 na str. 317

Imam i ja par komada,ali se ovde ne mesam i ne stajem im na muku. Koliko sam video ovde se najcesce tvoj stav kosi sa drugima i zato je najbolje po tebe da prestanes sa pisanjem u ovoj temi u kojoj nisi ni inace do skoro pisao. Steta da ne prestanes,pa budes banovan sad pred setvu.

Nazad
Vrh