Cena tovljenika na tržištu

Malo pre bio kod lokalnog mesara, cena 110 i trenutno skoro da I ne kupuje. Kaze I pored manje cene mesa prodaja mu se vise nego prepolovila. Kira angler ima neki utovar po 105.

Ovde je Malagurski objasnio ono sto nam se upravo desava, pogledajte video od 1h 28m 9s

[video=youtube_share;waEYQ46gH08]http://youtu.be/waEYQ46gH08?t=1h28m9s[/video]

Tezina lanaca 2 je upravo izasla . Zanimljiv mu je pristup na Knez Mihajlovoj samo krkanje nema veze odakle je sto oslikava potrosacku svest , a gost je tipican primer usmerenog i ispranog ekonomiste ... SprEmila nam kuma nasa ...

Nista bez investitora i tehnologije molim vas . Sta treba da se pritisne dugme i evo proizvoda sta ce onda radna snaga . Ko da nemamo dovoljno majmuna pa se i oni uvoze kao lisce i led :sjasi:. Izgleda da nisu dobro zakljucali zoo .

Pozdrav svima ja sam nov na forumu. Danas sam imao ponudu od 115 za Nid Tavnik na 50 kom i nisam dao izgleda da ove nedelje nema ni 120. ima li kraja ovom padu?
?

Malo pre bio kod lokalnog mesara, cena 110 i trenutno skoro da I ne kupuje. Kaze I pored manje cene mesa prodaja mu se vise nego prepolovila. Kira angler ima neki utovar po 105.

Da se podunim utovor je bio za "biftek". Kazu sutra utovar po 95.

- - - - - - - - - -

Da se podunim utovor je bio za "biftek". Kazu sutra utovar po 95.

Kada mi je u decembru jedan mesar rekao da ce cena svinja ici sve do 80 dinara I da trazim nekog da prodam prasice, nisam mogao da poverujem u to. Sad je sve izvesnije da je bio upravu.

Sutr tovarim po 115rsd u lokalu 11 izabranih ni vise ni manje, a sta cu sa ostalima pojma nemam,valjda ce ih odneti tako po malo,neko je pisao da treba vezati '::000::iljadarku za repove,da bi odneli.Ja se plasim da bi pare poskidali a svinje ostavili

Pozdrav svima, ja sam dao lokalnom mesaru pre desetak dana po 130 svinje prva klasa krmača jokšir, nerast čist norveški landras. Čujem da su kod nas u Valjevu sada plafon 120 dinara. Šta reći imam sledeću turu za april ne znam šta da očekujem. Naravno za sve je kriv uvoz prvo tovljenika dok su bili jeftiniji nego kod nas, a onda nas dokusuri smrznuto meso i otpad Mom, koje se na zapadu prodaje po 0.2 do 0.3 eur po kilu. Najveci uzrok nase nervoze i patnje je rat u Ukrajini i sankcije Eu prema Rusiji. Svinje nikada nisu bile jeftinije u EU. Stvorio se trzšišni višak koji ubacise nama i BIH i Makedoniji. Dacu vam link na kome možete videti prosečne cene u Eu, http://www.thepigsite.com/swinenews/vars/country/eu cene će te naći Eu pigs price. To su prosecne cene zavisno od procenta mesa svinje. Sada su tamo svinje skuplje nego kod nas Zato se uvozi krš! Inače u EU nikada manje cene. Pogledajte malo na ovom sajtu koliko su svinje bile u isto doba 2014 ili 2013 a leti evo link http://www.thepigsite.com/swinenews/34055/eu-pig-prices-low-quantities-boosting-prices prošetajte malo stranama pa pogledajte. Nas poštene i vredne u ovoj zemlji uvek izrade, sada nema ko da nas zaštiti, a Eu je bitno samo da se reši krša i viška Pozdrav drugari...

Cekam da mi kraijevo potvrdi za utovar ali vec gubim nadu. Inace sinoc mi je rekao da imaju ponude od hrvata po 95 eur cent. Kolko je tacno za protest koji organizuju vojvodjani?

Danas bio u Belegišu i lokalni tovljači očekuju bolju cenu na proleće , pa se spremaju za tov, neznam da li će biti išta bolja cena ako nastave sa uvozom ovo s...nja iz EU, inače sarađujem već dugi niz godina sa tovljačima iz Belegiša prodajem im prasad

Ciusto sumnjam prolece nikad ije bilo doro sa cenom, veruj mi kod nas se jos nisu ocistile svinje koje su bile stigle za novu godiu a vec pristizu nove ture. a mislim da nema tolke potrosnje ni za ovu kolicinu

Danas baš čemerna scena. Utovario za čurušku zadrugu. Dovukao pred vagu. Red poveliki a oni ugovorili cenu 112 za yuhor i još traže samo prvu klasu. Maksimalno 124kg. Ništa preko toga. Gledam ljude jadne kako dovlače svinje u kavezima, auto prikolicama i traktorskim prikolicama. Ovi im mešetari mere jedno po jedno da slučajno ne pređu kilažu. Gledam kako odbijaju ko god je imao makar jedno više od te kilaže. Ljudi dovukli na prikolicama. Ovi ih teraju da ih penju ponovo nazad jer neće da prihvate. Jadnici onako potišteni muče se da podignu one jadne životinje nazad na prikolicu pa da ih vrate kući. Čemer teški! Kada sam video šta rade a bio sam odmah sledeći da istovarim, upalim traktor, nabacim osmeh na lice, okrenem se i odem. Svi se počeli krstiti. Vratim ih nazad i istovarim nazad u svinjac. Pa za tu cenu da me j*bu - NE MOŽE. Možda sam imao jednog onako odokativno da ima više od 120kg ali ne. Neću da me neko zavlači. Poštujem sebe i svoj trud. Ako treba, poklaću ih sve i podeliti meso ali za tu cenu da me još i ponižavaju nikako. Nemam kome da ih prodam, da se razumemo. Žao mi je samo što sam ja bio usamljen slučaj. Da nas je više tako da uradimo, teško da bi dobili i njušku za te pare pa neka uvoze koliko hoće. Bar će normalan narod jesti pravo meso a ne njihov MOM dok za to vreme naše svinje žvaću pijani rusi.
Dignimo glavu. Ako smo u izmetu i smradu, neka nam bar glave budu iznad. Ljudi smo

I danas davidovic tovari po 110.I mene muci kilaza, juce mi je bio covek iz koceljeve za zlatibor tovari kaze da su preteske. imam sad problem i sa kilazom i sa cenom

Danas baš čemerna scena. Utovario za čurušku zadrugu. Dovukao pred vagu. Red poveliki a oni ugovorili cenu 112 za yuhor i još traže samo prvu klasu. Maksimalno 124kg. Ništa preko toga. Gledam ljude jadne kako dovlače svinje u kavezima, auto prikolicama i traktorskim prikolicama. Ovi im mešetari mere jedno po jedno da slučajno ne pređu kilažu. Gledam kako odbijaju ko god je imao makar jedno više od te kilaže. Ljudi dovukli na prikolicama. Ovi ih teraju da ih penju ponovo nazad jer neće da prihvate. Jadnici onako potišteni muče se da podignu one jadne životinje nazad na prikolicu pa da ih vrate kući. Čemer teški! Kada sam video šta rade a bio sam odmah sledeći da istovarim, upalim traktor, nabacim osmeh na lice, okrenem se i odem. Svi se počeli krstiti. Vratim ih nazad i istovarim nazad u svinjac. Pa za tu cenu da me j*bu - NE MOŽE. Možda sam imao jednog onako odokativno da ima više od 120kg ali ne. Neću da me neko zavlači. Poštujem sebe i svoj trud. Ako treba, poklaću ih sve i podeliti meso ali za tu cenu da me još i ponižavaju nikako. Nemam kome da ih prodam, da se razumemo. Žao mi je samo što sam ja bio usamljen slučaj. Da nas je više tako da uradimo, teško da bi dobili i njušku za te pare pa neka uvoze koliko hoće. Bar će normalan narod jesti pravo meso a ne njihov MOM dok za to vreme naše svinje žvaću pijani rusi.
Dignimo glavu. Ako smo u izmetu i smradu, neka nam bar glave budu iznad. Ljudi smo

Ako imas hrane sacekaj mesec dana ako ne onda brica i sekirica pa u kobasice . Hladno je moz da saceka malo , a Novi Sad je blizu ... Sta reci

Nazad
Vrh