Surdonja
Član
Malo pre bio kod lokalnog mesara, cena 110 i trenutno skoro da I ne kupuje. Kaze I pored manje cene mesa prodaja mu se vise nego prepolovila. Kira angler ima neki utovar po 105.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Malo pre bio kod lokalnog mesara, cena 110 i trenutno skoro da I ne kupuje. Kaze I pored manje cene mesa prodaja mu se vise nego prepolovila. Kira angler ima neki utovar po 105.
Da se podunim utovor je bio za "biftek". Kazu sutra utovar po 95.
Danas baš čemerna scena. Utovario za čurušku zadrugu. Dovukao pred vagu. Red poveliki a oni ugovorili cenu 112 za yuhor i još traže samo prvu klasu. Maksimalno 124kg. Ništa preko toga. Gledam ljude jadne kako dovlače svinje u kavezima, auto prikolicama i traktorskim prikolicama. Ovi im mešetari mere jedno po jedno da slučajno ne pređu kilažu. Gledam kako odbijaju ko god je imao makar jedno više od te kilaže. Ljudi dovukli na prikolicama. Ovi ih teraju da ih penju ponovo nazad jer neće da prihvate. Jadnici onako potišteni muče se da podignu one jadne životinje nazad na prikolicu pa da ih vrate kući. Čemer teški! Kada sam video šta rade a bio sam odmah sledeći da istovarim, upalim traktor, nabacim osmeh na lice, okrenem se i odem. Svi se počeli krstiti. Vratim ih nazad i istovarim nazad u svinjac. Pa za tu cenu da me j*bu - NE MOŽE. Možda sam imao jednog onako odokativno da ima više od 120kg ali ne. Neću da me neko zavlači. Poštujem sebe i svoj trud. Ako treba, poklaću ih sve i podeliti meso ali za tu cenu da me još i ponižavaju nikako. Nemam kome da ih prodam, da se razumemo. Žao mi je samo što sam ja bio usamljen slučaj. Da nas je više tako da uradimo, teško da bi dobili i njušku za te pare pa neka uvoze koliko hoće. Bar će normalan narod jesti pravo meso a ne njihov MOM dok za to vreme naše svinje žvaću pijani rusi.
Dignimo glavu. Ako smo u izmetu i smradu, neka nam bar glave budu iznad. Ljudi smo