Cena tovljenika na tržištu

ZZ Trlic 130din ima ponude nem potraznje tovari se onako.... NADMO SE BOLJEM SUTRA al kod nas to bude malo sutra... netreb niko nis da radi uvozicemo sto nemamo i boli nas uvo...

bice bolje 2016 stvarno,bio sam stavi cenu ali da se ne nerviramo ispod svake napisane je.sacekacemo 2015 pa se obogatimo
Ko prezivi 2015 , 2016 mocice da kupi stranjku i da se obesi. Ljudi masovno rasprodaju sve, krmace, krave, ovce, koze, traktore, masine , zemlju svaki dan po pola sata oglasi prodajem ovo prodajem ono. 125din zz Vukosic ne zna se kad ce tovariti i da li ce do utovara ostati ta cena .

nije nama tako lose cim se ne bunimo,prosvetari pametni ljudi ne placa im se za rad izadju i traze svoja prava ,a mi sedimo kuci i gledamo svoju propast,prozivamo nekoga gde nas onaj ko treba i ne vidi i ne cuje

Ti si I juce pitao za cenu? :osmeh: Cekaj druze bice bolje, nemoze preko noci. Koliko sam cuo cena krece polako na gore.

nije nama tako lose cim se ne bunimo,prosvetari pametni ljudi ne placa im se za rad izadju i traze svoja prava ,a mi sedimo kuci i gledamo svoju propast,prozivamo nekoga gde nas onaj ko treba i ne vidi i ne cuje

" I niko nece cuti jad ni vapaj-
Niti ce ganuti bol pijanu gospodu...
Seljace, goljo, ti si prah na podu,
Tegli I vuci' I u jarmu skapaj!"

Ovo je napisano jos 1910. godine, kao sto nije tad bilo efekta buniti se, tako ga ni sada nema. Mozemo samo jos na svoju muku da dobijemo pendrek preko izraubovane kicme. Mozemo da se zadovoljimo da budemo "ko pas u sindziru" kome ce baciti mrve ili da prestanemo ovo da radimo.

Trlic----110---za ekstra robi 115-120din ne tovare sl nedelje za onu tamo ne znaju
Vukosic 110--Pare mesec dana
Od svercera sa naseg kraja niko nedaje vise od 110din i ne tovare do sl. nedelje jer ocekuju jos dole cenu

Trlic 130din ja necu da tovarim jos 4-3 nedelje pa kako god bude.... te price cula kazala... nerteba nam veci neprijatalj od nas samih... dao sam neke godine po 42,5din pa sta sam mogo sam da sednem i da placem...

Ja komsiji , koji mi je i dobar prijatelj rekao pre mesec dana da da svoje svinja zajedno sa mojima po 150din, tada je cena bila oko 140. On mi kaze ako od tebe uzimaju po 150 znaci ice cena gore. Evo sad od jutros zove sve zive niko nece i ko hoce da uzme daje 110din. Ja sam moje dao pre par dana po 150din ali ta je cena bila dogovorena jos pre. Znaci nemam nikakvog razloga da lazem, niti da zavadjam nekog samo sam preneo cene koje sam jutros saznao. Ja bih bio srecan kada bi svi vi sutra dobili i 200din, ali realnost je drugacija ja za tu realnost nisam kriv niti vi, zna se dobro ko je. Sve dok nismo udruzeni i dok cutimo ovako ce nam biti.

---------
@telnett
Vise bih voleo da sam pogresio za svaki put kada sam rekao, jer to ide i preko mojih ledja. Znam sve svercere sa mog kraja i dobar sam sa njima, a i klanicare i mesare. Tako da uvek imam informacije . Cale mi je radio u Vet. Stanici tako da ga svi znaju i sa svima je u odlicnim odnosima. I ne samo sa njima vec i sa ljudima iz Vet inspekcije (u kojoj sam jedno vreme radio).....

Nazad
Vrh