Cena tovljenika na tržištu

Ja sam juce trebao da potovarim moje, medjutim nista od toga nece niko. Sad me zvao i kaze moze u utorak da utovari 5komada i posle nove godine jos 5komada a za ostalo da vidi kasnije. Cenu mi nije rekao

Evo sad sam svracao u klanicu inace sam iz Smederevske Palanke, da pitam da otkupe tovljenike i na to sam dobio odgovor da ne odkupljuju svinje jer im svakog dana stize 200 komada tovljenike iz Madjarske i kolju za DIS... Smed Palanka je mali grad od 30 000 stanovnika a svaki dan stize 250 tovljenika iz Madjarske. Vise nije problem cena vec je problem kome cemo prodati nase svinje...

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam licno zapoceo objekat za 50 tovljenika u turi i za jos 5 krmaca,trenutno drzim 17 bika i 3 krmace i 7 nazimica koje su suprasne 3 meseca,i zbog ovakve nase drzave dajem sve na bodos i odoh daleko odavde :ppozdrav:

nigde nije bolje sto se tice Srbije... svuda sta god a ne samo tovljenike da ocuvas u ovom slucaju i proizvedes nije problem. najveci nam je problem plasman. i da su nam cene nize nas narod ce da ode da kupi u mesari ono smrdljivo mesiste namerno da ne kupi kod svog coveka ..naravno kvalitet !

imam toviliste za 300 komada u turnusu i bilo je tako lepo i prazno 7, 8 god .... i koj me djavo ponovo ebo da pokrecem posao sa budjavim svinjam,a u jos budjavijoj drzavi

imam toviliste za 300 komada u turnusu i bilo je tako lepo i prazno 7, 8 god .... i koj me djavo ponovo ebo da pokrecem posao sa budjavim svinjam,a u jos budjavijoj drzavi
To je stvarno zalosno.Zao mi je kad bilo ko gubi,al kad neko izgubi na par komada sam je kriv.Ovo je ipak primer ozbiljnijeg rada i ulaganja,al na zalost ispadne profitabilnije,kad je prazno.::samo bes::::samo bes::::samo bes::

Uništavanje konkurencije. Treba uništiti sitne igrače da bi se 50 000 tovljenika godišnje moglo ugurati na tržište. Lopovsko im seme...

Cena u VP je formirana na osnovu cene od 135 din bez PDV. Da mi administrator opet nebi brisao poruke prilažem objašnjenje. 135x 1.07 zavisni troškovi prevoza, klanja, veterinara... : sa 0.77 radman polutke x planirana zarada 1.1=206.33. Cena u stvarnosti je 210-215 +pdv sem kod uvoznika koji se igraju sa cenom. Kod maloprodaje ide dalje razlaganje na pondere i druga matematika. Verovatno će i ovu poruku administrator obrisati, ali šta da se radi :))

@Zvezdani Mislis na Zivka Stojica iz Obrenovca?
Da
jutros Big-Bul 155din mesec dana pare... juce trlic 150din
jao beda nasa kila grozdja 300din suve smokve 700din.................................................................
nemam snage i tako svaki put skini gace namesti se..... e sutra dobijes zvaku i sav sretan pa opet jovo nanovo... :

Poslednja izmena:
E vite ljudu u tome i jeste problem kod nas... svi smo na misice prodali po 140-150din i mirna backa sretni sto je neko teo da ih uzme... sade cemo da cutimo do sledeceg utovara ako bude lose opet kuku lele... pa dokle vise ovako? Nema odmora dok traje obnova, nesto se preduzeti mora, nismo slozni gledamo sam da "JA" dobro prodjem a to nam je jako velika greska... ::prica::::prica::::000:::ppozdrav:

Imamo li mi na nivou Srbije udruženje odgajivača svinja?Ja nisam čuo.Ko će da nas zastupa kada dođe do ovakve situacije?Nikada mi nećemo imati normalno stanje sa cenom tovljenika.Gurnuti smo nepripremljeni na međunarodnu pijacu,sa nama će lako da barataju.Evo oko tri nedelje svinje ne idu jedne prelaze kilažu,druge već stižu i samo se problem uvećava a niko nigde javno ne iznosi stanje u svinjarstvu koje preti da preraste u pravu katastrofu.Cena se u ovom trenutku i ne zna jer niko i ne pita ni za cenu ni za rok plaćanja samo da se beda skine sa vrata.

Nazad
Vrh