Cena suncokreta rod 2021

Ne znam ni ja ko ce i dali ce.

Zato napisah "prica se".

Po otkupnim mestima sam cuo tu info , ne znaju ni oni tacno koliko ce biti ali bice u tom rasponu po njihovim recima.

Ceka se da se vidi koliko ga ima pa ce se formirati cena.Kao i uvek ...

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Од четре'спет до ше'сет? То није распон, него распончина.

А шта мислите, да ли ће овдашњи проноси утицати на, опет, овдашње цене или се цене формирају наспрам цена у иноземству?

2012 skok cene na 55 din je bio uzrok vece potraznje u svetu pa se ta dobra cena prenela i kod nas. E, sad je skoro isto kao onda s tim da na celu su nam neki drugi igraci koji ce doneti odluku o ceni.
Moje je misljenje da nece nam davati jacu cenu od 45 din.
Bilo bi mi drago da pogreseim.

Mislim da je to malo obzirom na inflaciju. Ta cijena bi bila dobra za situaciju prije korone. Očekujem od bimala da izađe sa cijenom od minimalno 60 rsd, a ako ne bude toliko vrlo vjerojatno ću ga izbaciti iz proizvodnje.

Moze Bimal vama davati takve cene ali ni u ludilu nece takvu cenu videti ratari u Srbiji.
I kad je suncokret bio isplacen kod nas 30 din i onda je kod vas, odnosno Bimal vam isplatio 53-55 din.

Kolega bio na moru u Turskoj i upoznao se jednim turcinom, kod njih ce otkupna cena suncokreta biti oko 85 dinara, drzava odredjuje otkupne cene proizvoda i stoji iza toga da svi u lancu imaju zarade, ko ne moze da isprati to nek menja "zanat"..

Moje je misljenje da nece nam davati jacu cenu od 45 din.
Немам никакву конкретну ствар која би то потврдила, али "знајући нас", ни ја не мислим да ће цена бити виша.

Педесет до шездесет динара ми се чини као научна фантастика.

Kolega bio na moru u Turskoj i upoznao se jednim turcinom, kod njih ce otkupna cena suncokreta biti oko 85 dinara, drzava odredjuje otkupne cene proizvoda i stoji iza toga da svi u lancu imaju zarade, ko ne moze da isprati to nek menja "zanat"..
A mi smo svojevremeno proterali Turke , i
sada su na delu kod nas '' janjičari ''

Moraće da plate i naši ako hoće da se seje suncokret i dogodine. Inače će sejati samo ko mora. Ako ne plate, od mene će dogodine dobiti qrčinu. Pa nek se misle. Tako su se i neke šećerane kao recimo Zrenjaninska ponašale pa je odšrafljena i odneta u otpad.

Vi Banaćani nikako da se dogovorite. Ti pišeš tako, a drugi pišu da moraju da seju suncokret zbog lošijeg zemljišta.

Vratiće se oni posle par godina opet na suncokret kada vide koliko ima posla oko repice. Prskanja kao u proizvodnji povrća.

Vratiće se oni posle par godina opet na suncokret kada vide koliko ima posla oko repice. Prskanja kao u proizvodnji povrća.
Ne bi ni to bip problem nego jenproblem ako nemas samohodnu prskalicu da tada uljanu repicu odnkuousne muhe nemozes sacuvati ukoliko je prisutna u tom ataru kao npr kod nas.

Kod mene je situacija takva da je naš atar idealan za uzgoj soje samo u ekstremno sušnim godinama kada soja podbaci isplativije je sejati suncokret , 2012 godine kada je soja kod mene rodila 1700kg/kj i bila cena 65din/kg i suncokreta koji je rodio 2000kg/Kj i bila cena 55 din i u toj ekstremnoj sušnoj godini opet je soja dala toliko da je bila ista zarada na obe kulture , ove godine koja je takođe deficitarna sa padavinama nebi me čudilo da bude na kraju ista zarada , a kukuruz ove godine na kojem je predusev bio suncokret izgleda jadno naspram tog gde je soja predusev + što mi narednih 10 godina niče samonikli suncokret , sve to kad saberem verovatno moje njive suncokret više videti neće.

Ja sam ove godine, za razliku od poslednjih 8 od kako sejem suncokret, posejao sve u poslednjoj dekadi aprila, i zajebao se samo tako. Ostao nizak, sitne glave, nikad slabiji suncokret nisam imao. Neoma, le99, LG 50.510... Ne zna se koji je gori...

Da smo živi i zdravi, dogodine idem opet u prvi razred.

Kod nas mislim da kasnije sejani su bolje prosli,taman su dobili onih 80-90litara kad su formirali glavice,dok ovi ranije sejani su formirali po najgoroj susi i zegi,moje misljene koliko sam gledao po ataru.Mislim da bi isto bolje prosli rano sejani ,sam pocetak aprila,vecina je sejala kod nas tu oko sredine aprila,kad su prosli hladni dani.Nisam ni ja zadovoljan sa suncokretom,vecina je losija,ako cena bude u otkupu preko 45 din,mozda i bude ok,prolazno.Svejedno je sigurniji nego kukuruz,koji na nekim parcelama nece biti daleko od tarupiranja,toliko su losi,oplodnja uzas,zrna nema na klipovima,klipovi sitni....

Nazad
Vrh