Cena Suncokreta rod 2017

Ovo je bezobrazluk ljudi.Dogodine raditi samo sa onima koji odmah imaju neku konacnu cenu.Platili su neku "akontacionu" cenu,posle ce biti doplata do "konacne" cene.Sto bi nesto uopste doplacivali?? Svi cute,zadovoljni,sad ce polovina decembra a jos se ne zna "konacna" cena za robu koja je sva preuzeta do 20.septembra.Tako nam i treba.
 
Ja sam moj suncokret prodao na silosima na Ubu, cena je kroz celu žetvu bila konačna 38 din. Prošle je na primer bila 36 din. Kasnije kako sam čitao da je to bila konačna cena kod većine otkupljivača. To samo govori da oni i pre žetve znaju konačnu cenu, a tom akontacionom samo omogućavaju otkupljivačima dodatnu zaradu preko ledja seljaka.
 
Kako definišu cenu za sve ostalo naftu,ulja,sve ostale proizvode samo ovde se kalkuliše i petlja valda da vide koliko će novaca zaraditi kad izvezu pa da vide koliko će nama dodeliti od tog kolača...
 
Sad ce biti veselo kad je Kostic usao u Viktoriju sa 51 % vlasnistva.
 
Ovo je za izlazak na ulice, zvao mog otkupljivaca danas on kaze 35,5 je svugde dobio si 36 to je to.:zli:
Izgleda da cemo da menjamo firmu za sledecu godinu, sto nije u redu nije.
 
Nisam nikada sejao a bogami ni necu, a dokle god mi budemo ovakve stvari gurali pod tepih oni ce nama da seku glave, za ovakve stvari u nekim drzavama bi bilo svasta.
 
Jedno pitanje iako nije u ovoj temi:Ne mogu otvoriti stranicu u trenutna cena kukuruza...uvek otvara 1165..jel do mene ili je i drugima tako?Ili neko namerno zaj....o
 
Nazad
Vrh