MarkoSreta
Član
Ja smanjujem za nekih 3 do 4 hektara na 16 ili 17,ove godine je bas pogodio ali prateci trend cena suncokreta u zadnjih 5 god ...bas nesto i nisam optimista! Nadam se da gresim...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Povećavam 100 puta površinu pod suncokretom.![]()
Svi mi imamo želje,ali ako se ovo ostvari cena ulja u maloprodaji nemože biti ispod 195 do 200 din za litar a to neće uopste valjati s obzirom na stanje u državi.Svi znamo preko čijih leđa se čuva socijalni mir tako da mislim da ne treba da se zanosimo previše.Da, i da dodam, povećaću povrsinu pod suncokretom za narednu godinu za nekih 10% u odnosu na 2012.Suncokret smanjujem sa 30 na 10 jutara,slažem se sa Diklofen da će za suncokret ostati najmanje " slobodnih " površina tako da očekujem cenu kao i ove godine.
Mada pitam se dokle država može da brani cenu ulja.Na cenu suncokreta od 55 dinara ne verujem da ulje može u maloprodaji da košta 150 din.
Ako neko odluči da ulje ne poskupi onda će se na sirovini braniti socijalni mir.
Moja novogodišnja želja je 75 din![]()
to sve zavisi od tala koji ce dobiti, ako dobiju dovoljno zabranice ga!