Cena suncokreta 2025

Da mi moj otkupljivač plati 50+ mali ili veliki pdv. Kad zavrsim isporuku robe ostaje da javim na koje gazdinstvo idu pare, ako je u pdv zna se, ako je van opet se zna +8%
Uvek sam sa takvima radio pa cak da i nije iz mog sela, ovaj sada jeste.
Kada bi se malo preorijentisali i poceli da tovarite kamijone sa normalnim firmama da vidis kako bi se uveli u red.
Skidam kapu za takvog otkupljivaca!
Bar ti znas da kod nas a i dalje od nas gazdinstva van pdva su uskraceni za pdv!

Opet sve bez podloge!
Mozda i jeste mala kolicina soje oko 100 t za nekoga ili za tebe, koja je bila na lageru, jer kako vidim ti bi tako radio i desilo se da nisam je prodao po 60 + din nego u Aprilu i Maju po 57 i 55 din. Al sam ih zaj…o sto sam je drzao na lageru do jaja! Lager nisam platio ali je cena pala! Za to treba znanja? Ili u cemu je fora sto ja ne znam raditi?!

Pa zar ja nisam isto rekao. Gazdinstva u pdv 50 + 10% a van pdva 46 + 8%
I onda o kakvom dogovoru pricamo.
Uopšte ne čitaš šta sam napisao. Osnovica mi je ista za sva gazdinstva. Ono u pdv-u bi dobijo 46 plus 10% (ne 50 plus 10%). Na ono što nije u pdv-u dobijam 46 plus 8%. Znači svuda mi je osnovica ista samo je bitno na koje gazdinstvo ide...Razlika je 2%

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Evo da objasnim na jednom mom primeru, nadam se da će biti jasno. Ovrli smo pšenicu, i morao sam da prodam nekih 500 tona. Odem i dogovorim se za cenu od 19,7 din plus pdv. Tih 500 tona sam raspodelio na gazdinstva kako mi je odgovaralo. Na gazdinstvo koje je u sistemu PDV-a sam dobio 19.7 plus 10%. Na gazdinstvo koje nije u PDV-u sam dobio 19.7 plus 8%... Nadam se da je jasno...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Da ,ali to je do trgovca to je njiuhova cena.Nema to veze jel sa pdv ili nije ili kako god.Trgovina je slobodna procena cena, niko nikome ne može odrediti koliko će biti cena tj nema fiksne cene.

Skidam kapu za takvog otkupljivaca!
Bar ti znas da kod nas a i dalje od nas gazdinstva van pdva su uskraceni za pdv!
Nisu uskraćeni ,Pdv se uvek obračunava samo im je cena manja za toliko koliko je pdv,čist trgovački trik ili u prevodu zarad 8-10% koliki je pdv.
Niko nama ne brani da sami prodajemo na berzi ili da tražimo boljeg i fleksibilnijeg otkupljivača

Slazem se nismo uskraceni za taj famozni pdv samo je taj potez otkupljivaca sraman.Na otkupnom mestu treba da stoji osnovna cena plus pripadajuci pdv.Kad su uveli pdv to je moralo tako e to se sad zagubilo lakse se lovi,ali ima i do nas dosta smo lakoverni pa nas preveslaju.

Nazad
Vrh