lucijan013
Član
Izvini ali na tvoj glup moram da odgovorim istom merom. Prosto ne mogu da precutim,to je jace od mene.Ocekivao sam ovako glupe komentare.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Izvini ali na tvoj glup moram da odgovorim istom merom. Prosto ne mogu da precutim,to je jace od mene.Ocekivao sam ovako glupe komentare.
Sta nije tacno????????????????????????Firmama PDV. To bi znacilo na mojih 10 vagona firmi 500 000 dinara. Plus sve ostale marze na seme, djubrivo, hemiju na kolicinu predate robe. Malo li je??
Znaci ti ga dobijes jer si u sistemu, a sta je sa ostatkom koji nisu? Ako je cena primera radi 50 din ostalima taj pdv ulazi sve u toj ceni a tebi sledi 50 + pdv.I da dodam, ja ,,moj" PDV(porez na dodatnu vrednost) dobijam ali ga pravdam ulaznim inputima posto sam u sistemu PDV-a.
Nista nije tacno. PDV ne uzimaju firme. PDV je drzavni porez. Marze su jako male ako robu kupujes za gotov novac. Ako se zaduzujes na agro rok onda se u marzu zaracunava i odgovarajuca kamata i rizik da odredjeni procenat poljoprivrednika ne plati. Vec sam napisao da u tih 4-5 dinara treba da se uklopi otkupljivac sa manipulativnim troskovima,rasturom i kalom. Kaliranje suncokreta je najvece kod svih uljarica. Muljanje se radi na drugim mestima ali ne zelim da javno iznosim detalje.Pitaj me ako ti jos nesto nije jasno?Sta nije tacno????????????????????????
Aj da resimo sa tim porezom...Ja fakturisem robu,u ovom slucaju suncokret,recimo 50 din+10% poreza=55 dinara.....Ti robu ne fakturises posto nisi u sistemu ali ti se radi otkupni list 50 din+8% poreza=54 dinara...Ti tvojih 4 dinara poreza na dodatnu vrednost ne pravdas ulaznim fakturama za inpute.Ja mojih 5 dinara poreza na dodatnu vrednost pravdam tj pokrivam ulaznim fakturama za inpute. Ukoliko mi ulaz pdv-a ne pokrije izlaz,razliku vracam drzavi.Sto se tice lagera ista je prica,PDV mora da se iskaze i iskazuje se. Jedina fora je sto roba nije kod tebe i tu je onda sisanje!Znaci ti ga dobijes jer si u sistemu, a sta je sa ostatkom koji nisu? Ako je cena primera radi 50 din ostalima taj pdv ulazi sve u toj ceni a tebi sledi 50 + pdv.
Aj pustimo suncokret nego sta je sa sojom sa lagera ili kukuruzom? Uzimaju 1% lezarine a prilikom prodaje ovi van sistema opet ne vide pdv nego im racuna taj pdv u ceni koja je na berzi tog dana bez pdv-a pa pricaj mi onda da otkupljivaci nemaju grdne zarade!
Ne pisem ni ja veruj mi...Ja recimo imam zaokruzen ceo sistem i svestan sam kolike su marze i zarade. Zarade su bile daleko vece pre 10-15 godina...sada sica.Ne pisem ni ja napamet veruj mi. Jos ako je otkupljivac ujedno i proizvodjac ihaj prostora za zaradu.
Jos jednu stvar da ti kazem. Sistem zaduzivanja ide od manjeg ka vecem,reciprocno...videces koliko ce problema biti prilikom razduzivanja sa valutom 31.10.2025. Velike ribe jedu male ribe...pa ti sad vidiNe pisem ni ja napamet veruj mi. Jos ako je otkupljivac ujedno i proizvodjac ihaj prostora za zaradu.
Tako je.Ako se suncokret placa na primer 50 dinara meni se prikazuje 46.3 plus PDV.
Pa eto ti tvdis sad nesto sto nije tacno i nije mi jasno kako mozes biti u takvoj zabludi pa nisi informisan.Aj da resimo sa tim porezom...Ja fakturisem robu,u ovom slucaju suncokret,recimo 50 din+10% poreza=55 dinara.....Ti robu ne fakturises posto nisi u sistemu ali ti se radi otkupni list 50 din+8% poreza=54 dinara...Ti tvojih 4 dinara poreza na dodatnu vrednost ne pravdas ulaznim fakturama za inpute.Ja mojih 5 dinara poreza na dodatnu vrednost pravdam tj pokrivam ulaznim fakturama za inpute. Ukoliko mi ulaz pdv-a ne pokrije izlaz,razliku vracam drzavi.Sto se tice lagera ista je prica,PDV mora da se iskaze i iskazuje se. Jedina fora je sto roba nije kod tebe i tu je onda sisanje!
Ja sam ti samo dao primer za cenu od 50 din +pdv. Cena od 46+pdv je nesto sto je sada aktuelno kod tebe i verovatno vecine otkupnih mesta. Zato treba dogovarati cenu u ,,GLAVU"(konacna cena). Tvrdim da moze da se postigne veca cena od tih 50 din sa 8% pdv-a. E sada ja ne znam sa kojim kolicinama robe ti raspolazes godisnje i zasto nemas svoje skladiste,te bi bio nezavistan od lokalnog otkupljivaca i skladistara?Pa eto ti tvdis sad nesto sto nije tacno i nije mi jasno kako mozes biti u takvoj zabludi pa nisi informisan.
Jasno mi je za te u sistemu da ako je cena 50 ima jos i 10% sto znaci 55 ali tebi nije jasno da ovima van sistema u toj ceni od 50 din je uracunat i pdv. Znaci 46 din + 8% pdv = 50 tako rade obracune, u prevodu svi van sistema pdv-a ne vide ni dinar preko tih 50. Vezano za lager sto sam rekao vama u pdv skoro da taj pdv pokrije troskove lagera zavisno od toga koliko odskace cena i ako skace do vreme prodaje!
Moje iskustvo govori da je lucijan u pravu. Imam gazdinstva i u pdv-u i koja nisu u pdv. Kad prodajem robu uvek cenu dogovaram bez pdv-a. I onda u zavisnosti na koje gazdinstvo ide dodaje se dal 8% ili 10% na tu cenu...Pa eto ti tvdis sad nesto sto nije tacno i nije mi jasno kako mozes biti u takvoj zabludi pa nisi informisan.
Jasno mi je za te u sistemu da ako je cena 50 ima jos i 10% sto znaci 55 ali tebi nije jasno da ovima van sistema u toj ceni od 50 din je uracunat i pdv. Znaci 46 din + 8% pdv = 50 tako rade obracune, u prevodu svi van sistema pdv-a ne vide ni dinar preko tih 50. Vezano za lager sto sam rekao vama u pdv skoro da taj pdv pokrije troskove lagera zavisno od toga koliko odskace cena i ako skace do vreme prodaje!
Vecina nema mogucnosti da skladisti kod kuce. I ako neko skladisti na primer psenicu, nema gde da kasnije skladisti suncokret i kukuruz.Držite kuci robu, pa prodajte preko berze, I probajte da izvučete veću cenu. Ovo što pišete oko cene, nema nikakve veze sa licima u pdv-u, već sa vašim otkupljivačima, prosto ih menjajte.
Uticaj na cenu mogu imati i količine.
Dobro i ako svi dobijemo sa malim PDV 50 dinara, koliko ti dobijes i kako ti prikazu??Moje iskustvo govori da je lucijan u pravu. Imam gazdinstva i u pdv-u i koja nisu u pdv. Kad prodajem robu uvek cenu dogovaram bez pdv-a. I onda u zavisnosti na koje gazdinstvo ide dodaje se dal 8% ili 10% na tu cenu...
Osnovica mi je ista za sva gazdinstva
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Tacno tako...samo za takvu vrstu trgovine je potrebno par preduslova:kolicina,skladisni prostor ali nije uslov,vaga,nacin utovara(utovarivac,puzni transporter,lopata...)...i malo znanja...Držite kuci robu, pa prodajte preko berze, I probajte da izvučete veću cenu. Ovo što pišete oko cene, nema nikakve veze sa licima u pdv-u, već sa vašim otkupljivačima, prosto ih menjajte.
evoo ja cu u dzakovima cuvati pa za 2din vise da se je*avam sa njimDržite kuci robu, pa prodajte preko berze, I probajte da izvučete veću cenu. Ovo što pišete oko cene, nema nikakve veze sa licima u pdv-u, već sa vašim otkupljivačima, prosto ih menjajte.