Cena suncokreta 2025

Nama je sve malo a hocemo i subvencije po ha, i povracaj za seme i refakciju za gorivo.

To je nesto preko 50 dinara, nije losa cena za pocetak.
Mene hektar suncokreta ove godine u zakupu kosta ravno 100 hiljada dinara, ocekujem izmedju 2.5 i 3t/ha prosek.
Plus subvencije oko 35 hiljada, dosta je, kad bi na svakoj kulturi bilo tako, bilo bi super.
Kao da Aleksandar Vucic iz tebe govori.

Nekom je dao, a neko se i izborio.
@Sale99 Ovo je poenta, da se neki tamo nisu izborili on lično bi ti dao 4000poHa i šlus! Prenesi tamo u tvom kraju jer verovatno niste culi da je bila borba i to čak sa tri ministra, koji ni jedan ne priznaje dogovore sa predhodnim. Pa ti sad zamisli kako je to sve teklo dok se nije doslo do ovog sto ti i vecina 99% paora sabira u dobit. Samo sto je ova vecina-kukavice bila obavestena al se skrivala vesto iza tastatura 🍻

@Sale99 Ovo je poenta, da se neki tamo nisu izborili on lično bi ti dao 4000poHa i šlus! Prenesi tamo u tvom kraju jer verovatno niste culi da je bila borba i to čak sa tri ministra, koji ni jedan ne priznaje dogovore sa predhodnim. Pa ti sad zamisli kako je to sve teklo dok se nije doslo do ovog sto ti i vecina 99% paora sabira u dobit. Samo sto je ova vecina-kukavice bila obavestena al se skrivala vesto iza tastatura 🍻
Sad si vec okrenuo na politiku.
Kako da sabiram ako ne kao dobit?

Sto se mene tice i da su 0 dinara subvencije ja bih radio ovo, problem je cim neko ne kuka i kaze nesto pozitivno.
Svi ste mnogo sujetni, boli vas to sto sam napisao kako je realno stanje sa suncokretom kod mene i sto ce na suncokretu biti zarade ove godine.

U cemu je problem? Ne mozes da podneses da neko ne kuka? Jesam lepo rekao da bih bio zadovoljan kad bi sa svakom kulturom bilo kao sa suncokretom.
Sto se mene tice zadovoljan sam i sa 50 dinara, a ko moze neka ga proda i za 100, ne zanima me. Da ga lagerujem i cuvam ne mogu.
Zadovoljan si jer spominješ subvencije za koje se neko drugi izborio dok si se ti krio i imao hiljadu (lažnih) razloga da ne izadješ ali zato prvi klikćeš da dobiješ.
A takvih vas ima ovde 90 posto.
**greška najobičnije.

Nazad
Vrh