Cena suncokreta 2022.

kiraj

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
29 Jan 2009
Poruka
12.969
Lokacija
Bašaid
Počeli smo da pišemo o ceni u 2022 ali u temi od prošle godine.
Lično ne očekujem ništa od cene .Mnogo puta nas je iznenadio ,kako pozitivno ,tako i negativno.
 
Rece mi jedan covek da ce biti 70-ak dinara kilogram...ja licno ne verujem u tu pricu...moje predvidjanje 40-50 din/kg.
 
Suncokret će morati da plate u skladu sa kretanjem cena ostalih poljoprivrednih kultura. Ne plate li biće kažnjeni iduće godine smanjenjem posejanih površina. Znači samo opušteno. Ili plaćanje ili dogodine qrčina.
 
Skeptičan sam pošto mislim da će ga mnogi sejati jer je skupo djubrivo.Živi bili pa videli....
Suncokret je najveći crpitelj hraniva iz zemljišta. Ko razmišlja poput tebe imaće posle još veće potrebe za djubrivom. Vreme jeftinog djubriva je prošlo i to može da utiče na povećanje površina po sojom i ostalim azotofiksatorima.
 
Ovima iz silosa sto otkupljuju je sve jedno, ako ne sejes psenicu sejes kukuruz ako ne ova dva onda soju. Ali sve zavrsi kod njih u celiji i oni imaju zaradu. Kod secerana i uljara nije tako, ako nema repe i suncokreta oni stavljaju katanac nema sta da prerade i gotovo.
 
Aj budite malo tealni posle cene suncokreta iz 2020 godine de je bio oko 38di /kg ko bi ove godine naslutio cenu od 60din/kg. Realno da su hteli mogli su i 45din da ate ne bi nista izgubili.
 
Prosle godine u Januaru je nudjena cena od 50 dinara na zeleno .Pisali smo o tome i tad se naslutilo da ce biti ovo sto je sad. Ja sam tvrdio u septembru mnogo pre toga da nema vise jeftinog otkupa. Pisite kako zelite ipak je ovo kako je Coci rekao nagadjanje cene suncokreta 2022. Valjda ce se uskoro znati nekakvi nagovestaji ponude na zeleno pa cemo pricati.Ja ga preskacem bude li ta cena o kojoj vi "nagadjate"...iako nisam bacio nista vestaka.Pojacacu soju
 
Nazad
Vrh