Cena soje, rod 2021 god.

Ja danas prodao po 78 tel kel.Smučila mi se akontacija za suncokret,moglo se dobiti i 63 ,akontacija 55 i sad kao bednici čekamo dal će se smilovati i udeliti milostinju,fuj ::lose::
Pametan potez, ja de drzim na lageru nece da daju preko 73.
Roba im je isporucena a da li se to zvalo lager ili akont isto nam dodje.
Mada i kome sam nudio sad 80din od manjih sad je malo i nece da prodaju.

Procitajte nekoliko postova sa prve stranice ove teme! Tema je otvorena u Martu i tada bi se upisali od srece da nam je cena na jesen od nekih 60 din!
Tada nismo znali kakvo nas vreme ocekuje i kakav ce rod biti! Nevazno!
Sta bi onda dali da bude 60 din. konacna, a sad ostavljamo na lager! Mnogo smo mi pokvareni!😂
Danas 79 dnevna cena!

Da dodam jos da od pocetka godine pa do pre par nedelja cena soje je bila skoro u dinar identicna u Italiji sa nasom cenom dok sad je doslo do drasticene razlike!
Znaci li to da su potrebe velike kod nas i postoji mogucnost da od jednom, odnosno u par dana da padne priblizno i da se izjednaci sa Italijanskom?!
Ko ume da tumaci sa nekim argumentima nek izvoli!

c428f1bf47a5bc39c0ecf81a601a4be2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peet , sta ima tu cudno ? Cini mi se da neki neznaju otkud visoka cijena soje u Srbiji .
U Srbiji je zabranjena upotreba uvozne gmo soje u stocnoj hrani , a u EU , i BiH npr nije , i to je to.
EU je to odobrila da zastiti stocarstvo , da ima dovoljno povoljne stocne hrane , a Srbiji izgleda stocarstvo nije bitno i to je sve.

Danas obračunao po 80,45 sa velikim i 79 sa malim pdv-om ,prosečna obračunata cena 79,96 .Igranka za ovu godinu gotova za mene.Svima koji su na lageru želim još veću cenu ,ja sam sa ovom cenom zdovoljan.
Da dodam da sam na 29 kj imao bonifikaciju 618 kg tj skoro 50 hiljad,zadnjih 10 g nikad nisam imao manju površinu pod sojom a bonifikaciju sam dobio prvi put.

Što znači da nema soje kod nas,i ne mogu je napraviti.Ne govorimo sada o GMO,nju možda mogu dobiti jeftinije.Ja biti moju prodao na 80 din i da se ne zezam više.

Momo, ja mislim da ipak nisi bas upoznat sa tim da i ako nije dozvoljeno gajenje gmo soje kod nas a ujedno i uvoz gmo sojne sacme u vise navrata su uvozili gmo sojnu sacmu kad je bilo potrebe za smirivanje potraznje na nasim prostorima, kao i sto znaci automatske obaranje cene soje kod nas.

Ja cuo od coveka koji radi u Gebiju da su narucili brdo soje iz brazila. Ja mu rekao da ne kenja jer je zabranjen bilo kakav promet GMO proizvoda a on se kune da je istina. E sad pope budi pametan?

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh