Cena soje, rod 2021 god.

И ја сам чуо само да ми је мојим очима видети ту увежену соју.
Ja sam video.Kad je bivši Kole preuzeo viktoriju cena je u cugu pala na 37rsd.Soja je rodila ispod proseka(ima sigurno ovde neko ko vodi evidenciju pa zna i detalje šta i kad i koliko),i ja sam naravno ostavio na lager jer baš da vidim.Bili smo te zime po neke delove u Zagrebu i u povratku smo morali na teretni terminal kad tamo masa kamiona(bivše kolege reparoši sa krševima)carine nešto.To nešto je soja koju iz Županje prevoze u Šid po nekoj pojednostavljenoj proceduri ,prevoz jeftiniji nego iz Bečeja,bacaju po 2-3 ture dnevno
Soju sa lagera sam prodao po 38 kad je stigla nova,tako da ...Da je kole u formi uvoz po većoj ceni radi obaranja tražnje je normalna stvar.Srećom....

Mogu da uvezu , i uvoze , za Srbiju iy Hrvatske i Bosne ali razlika u cijeni je mala i nemoze da srusi cijenu u Srbiji . Taman tolko da oni nesto zarade i opet isto .

na berzi u cikagu je 46 dinara,u buenos ajresu 36 dinara...iz brazila prva soja sto ide ka americi je oko 51-52 dinara....kod nas se vrti oko 80din,jebe lud zbunjenog ako se zna zbog cega je kod nas ta cena

na berzi u cikagu je 46 dinara,u buenos ajresu 36 dinara...iz brazila prva soja sto ide ka americi je oko 51-52 dinara....kod nas se vrti oko 80din,jebe lud zbunjenog ako se zna zbog cega je kod nas ta cena
Europa želi none gmo soju pa se gmo soja i ova soja ne mogu uspoređivati u cijeni. U RH je cijena niža nego kod vas 10% posto ali tu je trošak transporta itd tako da kad jedno i drugo zbrojite cijena ako uvoze od nas je u konačnici ista kao i kod vas....
mimo toga, ozbiljan trgovac mi je rekao da tko ne mora neka ne prodaje jer će cijena ići gore koliko neznam kada neznam, ukratko toliko.

Europa želi none gmo soju pa se gmo soja i ova soja ne mogu uspoređivati u cijeni. U RH je cijena niža nego kod vas 10% posto ali tu je trošak transporta itd tako da kad jedno i drugo zbrojite cijena ako uvoze od nas je u konačnici ista kao i kod vas....
mimo toga, ozbiljan trgovac mi je rekao da tko ne mora neka ne prodaje jer će cijena ići gore koliko neznam kada neznam, ukratko toliko.
Nepostoji ko sa sigurnoscu zna sta ce biti. Da postoji kupio bi 1mil tona i za 2-3 okretanja robe zaradio dovoljno za 5 narednih generacija.

Чуо сам да је у паду ја сам јуче натего на 78 једва ...кажу да су увезли неку сачму е сад дали је истина или не ајд знај.Нешто сам оставио кући па нек падне на 30.

U pravu si . Uzmimo da se neminovno pogrijesi jedino ako prodas bas u vrhu , ali dvije stvari ti kasnije moze neko reci , bilo iz kuce ,bilo iz okoline ili
sto nisi cekao jos mogao si da dobijes vise
Ili
Sto ti zinula guzica pa ti bilo malo 80 ..., eto ti sad
Definitivo je bolje pretrpiti ove prve pregovore

Juče smo vukli kukruz i u gomili kukuruzara došla jedna prikolica soje,jutros donesem poslednju turu od sinoć kukuruza i sa vlasnikom ćaskam onako neobavezno kaže mi da je taj naš komšija doneo soju i onako neobavezno proverio na berzi cenu i kaže mi da je u padu.

Kaze jedan otkupljivac,ko je prodao,uzeo je pare,ko je cekao bolju cenu,kajace se,dal blefira ili ne,ko ce ga znati

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Nazad
Vrh