jolecompany
Član
Pa ti si oco' sad u tajfuneJuče me obavestio skladištar da mi je, ne znam kako, ostalo na lageru 47 kila soje. Pevušio ceo dan od sreće. Spreman sam za dalju trgovinu lotovima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa ti si oco' sad u tajfuneJuče me obavestio skladištar da mi je, ne znam kako, ostalo na lageru 47 kila soje. Pevušio ceo dan od sreće. Spreman sam za dalju trgovinu lotovima.
Može da se desi i da cena u žetvi bude manja. Sve je moguće.Ako sada vec nude kod mene u Hr. 3,30 ili 50,60 dinara mora u zetvi da bude barem 10% veca cijena .Potpises ugovor koliko mislis da ces imati tona i tolika je cijena za sada.Jedan je otkupljivac izasao sa tom cijenom za sad.
Ipak je mali Franjin dukat dosta skupljiTo liči da će uskoro biti 1 meter soje - jedan dukat, mali Franjin.
Gle sta je gazda,ima Francove dukateBogami Spajki ako ovako nastavi da raste, pitanje je. Poslednje što sam pratio je da je cena malog dukata bila oko 200 €.
Dugo nisam čuo kako se sad kotira, mada je zlato stalno u porastu,
Ne mozemo da verujemo sta se desava. Ne bi smo voleli biti u kozi potrosaca soje. Ovo sa sojom pocinje da podseca na Dutch Tulip mania. Prvu registrovanu svetsku spekulaciju za neupucene. Mi se povlacimo iz soje jer postaje kao crno-crveno na ruletu.Šalu na stranu ljudi, ali videće se posle Đurđevdana koliko ima još soje na zalihama u silosima. Ja baš nešto nisam optimista po pitanju velikih količina. Vidim da je Bojčetić u toj problematici, pa neka i on prokomentariše trenutnu situaciju, kako njegova firma gleda na to.