Peet
Član
Ne moras bas u stopu da me pratis da se slucajno ne zaj..em pa da budem kriv! Mada bi rado hteo da svi koji nismo je prodali uspevamo u prodaji po odlicnoj ceni!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ko je morao,prodao je,ko god moze treba da saceka,makar 50 din,a bice i 60 u maju-junu...Nemislite valjda da su radili sa gbitkom pre tri meseca kad je soja bila 65rsd??Pitanje samo koliko nije sramota uceniti onoga ko mora da proda.Kako su u žetvi bili krenuli moslio sam da će nuditi 25rsd.
Kada dostigne cenu od 55 i vise din po kg tad pocinje razmisljanje o prodaji,dotle jednacine nek zaj...Kako ne shvatate osnovne principe domaće "tržišne privrede"?! Svetske cene se računaju samo na strani naših troškova i inputa a često moraju da budu i veće zbog kiše u Argentini, suše u Americi, zemljotresa u Japanu, globalnog zagrevanja, gasne nestabilnosti, indeksa berze u New Yorku, krize u Ukrajini, rata u Iraku i ostalih presudnih faktora za poslovanje u Srbiji. Za otkupne cene naših proizvoda se uzima sasvim druga jednačina a ona glasi "šta će seljacima pare?".
I 60 ce dostici,kukuruza je ipak bilo na vise od 1000000 ha zasejano,soje na 160000 ha,a da ne pricamo koliko je trazenija roba,godinama unazadAko soja dostigne 55din, kukuruz ce dostici 18din, sto je po meni u sledeca 2-3 meseca nemoguce. Posle MOZDA.
I 60 ce dostici,kukuruza je ipak bilo na vise od 1000000 ha zasejano,soje na 160000 ha,a da ne pricamo koliko je trazenija roba,godinama unazadAko soja dostigne 55din, kukuruz ce dostici 18din, sto je po meni u sledeca 2-3 meseca nemoguce. Posle MOZDA.