Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prodato danas 10 tona , cena 21,5cent.
Da , toliko izadje 26 din, da imam mogao bih 1000tone prodati... u jesen pred setvu sam prodao 20 tona po 20centi, ai nadao se vecoj ceni za ove 10 t ali nista 1.5 cent.
Oko 85-90000 din su meni trazili prosle godine za prevoz do dole e sad i to zavisi dokle.Oduzmes 3,5-4 din/kg za prevoz i dodjes opet na istu cenu.Doduse imao sam ja kupca koji je iz Crne Trave poslao prazan kamion do mene po psenicu i izvezao je u Albaniju...Za sve postoji racunica. Sad vidim da ti dobijas 19 din za tebe je ipak drugacija racunica.To je dobra cena, u dinarima skoro 26 din kg. Jel to cena kojom se trguje dole?
- - - - - - - - - -
Kod mene mlin Makovica placa 19din, ako je gazdinstvo registrovano, ako nije valjda odbijaju 8% ili 10% tj po njihovom ne placaju ti pdv.
Hteo si da napises 21,5 Pa koja je cena brasna i hleba kod vas kad psenica ima takvu cenu? I gde ide ta psenice jel se preradjuje kod vas ili ide dalje van?
Po toj logici mislim da bi se isplatilo da se natovari sleper i da se otera dole,mada ne znam koja je procedura na "granici"?
Da 21.5 cent. brasno je 32 e 100kg a hleb 35 din. psenica ostaje na kosovo, nemamo mi toliko zaliha da prehranimo kosovo, mnogo naroda a malo hektara. da se dovuce sleper bas kao sto kaze bojcetic je dosta skupo, ima tu carine, prevoza, cena usloga, izadjes na isto. ja sam dragana rajic naseg clana sa foruma povezao sa jednim sto otkupljuje ali nisu mogli nikako cenu da dogovore. to bi se isplatilo nekom ko ima svoj kamion i da tera sam. inace psenica je 21.5cent a akukuruz 18centi.
- - - - - - - - - -
Ako neko ima racuna da dotera na tu cenu ja ga mogu povezati sa ovim da preuzme robu.
moja greska 22,3+PDVCena na berzi raste,za sada 22,5 bez PDV