Cena psenice rod 2013.g.

Pero shvatio je kasnije poentu mog posta, al se malo izvlacio kako trebam rasiriti svoje postove a ne tako kratko i nejasno :))))
Ej! danas sam saznao da imam posejano 3/4kj psenice, nije trazio seme jel je sa tavana al bi trebao da mu dam samo 200kg 3x16 po lancu.
vidis Slobo ja poceo vec na tome da radim :haha:

U poverenju Dragane sto te znam, savetujem ti da probas sa setvom soje ali moras biti i malo uporan. Ne smes prve godine da odustajes zbog losijeg roda. Zar mislis da u nasem ataru je svugde idealno za setvu soje? Nije! Medjutim ljudi seju i dalje! Primera radi, ove godine na parceli koja je znala da rodi i 2100 kg/kj imao sam 1100 kg/kj i ko je kriv zbog toga? Verovatno ja sto nisam potrefio rok setve. Budi uporan i ne odustaj prve godine ako omane! Pokusaj da je sejes izmedju 3 i 15 Maja bar se tako pokazalo kao odlican rok setve u zadnjih 7-8 god.

Dobar skok cene psenice!

[h=2]PREGLED CENA ŽITARICA[/h]
28.10.2013.
CENE ŽITARICA NA PRODUKTNOJ BERZI U NOVOM SADU, BERZAMA U BUDIMPEŠTI, ČIKAGU, MINEAPOLISU I PARIZU CENE SU OBRAČUNATE PO SREDNJEM KURSU NA DAN OBJAVLJIVANJA
(din/kg bez PDV-a)
Presentation%2028.10..jpg

Opet sam se zeznuo. Mogao sam psenicu prodati za 1din/kg vise a vestacko djubrivo kupiti jeftinije. Dobio bih 10% vise vestaka nego sto sam uradio. I ovako mi vestak stoji u supi, jos nisam poceo oranje.

Meni je juče nuđeno 18 din sa lagera,da li još neko ima informaciju koliko se plaća trenutno pšenica,jer vidim da je na berzi jača cena.

Samo kod mene u kraju Je cena psenice jos uvek 16 dinara. Ali je tako to kada je samo jedan otkupljivac i to Uljarica negotin...

Nazad
Vrh