putin
Član
Пошто си зелен у овом послу опрашта ти се то што не знаш шта је Тел Кел.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Пошто си зелен у овом послу опрашта ти се то што не знаш шта је Тел Кел.
Kod nas su pre desetak godina odbijali od 0,2-0,5 za analizu,kako koja roba,mislim da je na obračunu pisalo jugoinspekt-troskovi analize a ko je to stvarno uzimao,ko zna.To je trajalo 3-4 sezone pa su onda prestali.Dobro, da si se i ti nasao stalno da se pravis pametan.
Ja vrlo dobro znam sta je tel kel.
Ali vi ocigledno ne poznajete moj kraj i probleme sa otkupom i placanjima, zato cu vam lepo objasniti jos da ne kazete da se ljutim. Kod nas psenicu ostali placaju 15,5-16 dinara, pare ne bas tako brzo. Kukuruz nisu otkupljivali kada sam ga skidao, nego tek kasnije i placali ga 14 dinara na tel-kel, a ja sam ga prodao po 15,97 u prosek, isto tel-kel. A vi sada vidite da li je bolje da precutim ili da se bunim i svadjam. I onda lepo da mi kazu, e znas sta, prodaj ti psenicu nekom drugom.
E, kada biste vi bili u takvoj poziciji, onda bi mogli da mi delite savete i kritike.
Ali kod vas deset otkupljivaca pa onda birate kome ce te dati.
Sta mislite kada bih ja imao deset otkupljivaca u krugu od 50km, a imao sam ove godine skoro 500t zitarica. Da li bi jurio ja njih ili oni mene?
A jasno i prosto sam samo pitao da li je nekada nekom odbijeno 0,4% za troskove analize.
Manjevicu dzabe mlatis praznu slamu,mislis da neko zna kako Srbija izgleda u sirem krugu,svi to misle da je kao kod njih,otkupno mesto 20km od kuce i da ima jos 5 ili 10 njih u ponudi.I kod mene je slicno gledano sa ove Cerske strane ali sva sreca da je Macva pred nosom pa ima varijanti i otkupnih mesta,da nije toga bilo bi kao i kod tebe.Ja sam vam rekao sta sam imao i da je kod nas u kraju problem sa otkupljivacima i da nekima ne daju pare i po godinu dana.
I ne daj boze nikom od vas da imate takve probleme.
Ponavljam vrlo dobro znam kako se prodaje tel kel, ali moram u nekim stvarima da precutim, kako ne bih izgubio i ovo malo kupaca sto palcaju u normalnom vremenskom periodu. Ja ne znam sta vam tu nije jasno, po treci put ponavljam. Znaci jednostavno moram da precutim, zbog problema sa paritetom i malim brojem otkupljivaca. Ima dva mlina u krugu od 100km, a i oni su bas malog kapaciteta.
@Putine Ne znas o cemu pricas, ja sam 250km od Beograda, mozes li da zamislis pored koliko psenice prodju ti kamioni dok stignu kod mene, a ovaj sada kamion ide u Vojvodinu.
Stavljao sam robu i po berzama, ali je problem paritet. Svima je daleko. A zvao sam samo ove godine njih 15, a radim samo sa tri firme. Pa ti vidi kakva je situacija.
Iskljucujem se iz dalje rasprave, da ne bih dalje pravio off. I da bez veze ne pravim Kosuticu i Maticu posla oko brisanja postova. Kojima se ujedno i izvinjavam na off.