Cena psenice 2016

Zasto na pisljivoj produktnoj berzi u NS od 1 ovoga meseca vise ne objavljuju cenu psenice u Budimpesti?!
Da nije slucajno znacajno visa cena i ovi nasi ne zele vise da objave jer su nam tu u komsiluku pa da se ne vidi i da ne budu psovani dan za danom?!!!

Sve je to jadna cena,prosle godine pre nove godine dao po 19din ,2014 dao po 20,5din a 2013 po 22 din........i tako svake godine po 1,5 dinar dole a kurs-evro gore....

Da li ce ici gore ili ne sta mislite. Imam oko 35 tona neznam dal da prodam to ili ne
Sacekaj ako ti nije bas moranje za prodaju,rasce cena sigurno i sam imam oko 3 vagona za prodaju al pre kraja januara ne razmisljam o prodaji,slabo je sejano psenice ove godine,a uz to sejalo se i pocetkom decembra,pitanje je kakvog ce tu roda uopste biti.Nisu ni oni glupi,da je sejano psenice ko i lani,i da je ta posejana psenica u dobroj kondiciji ne bi sad bila veca cena od 15 din. Do nove godine ce ici jos dinar gore sigurno jer posle slede praznici pa je tad smanjena ponuda,pricam iz nekog svog iskustva...Pitaj kod Zvonka(UnionMZ)ako otkupljuju psenicu trenutno, oni su na farmi uvek imali jace cene od Euro mlina i po meni jako korektni za saradnju.

Steva leontijevic ima silose na Ubu i klanicu Stocar Ub. Korektan i siguran otkupljivac svih zitarica. Dugo je bila 15din i pre par dana sam zvao i 18. Nadamo se povecanju bar na 20

Juce sam pustio nesto zita po 17.8 zitosrem indjija,trenutno najgori sa cenom.Cuo sam da je to islo preko bosne u tursku par nedelja pa je zato skocilo.Sad su turci stopirali uvoz i sad naravno blagi pad cene

Nazad
Vrh