Cena pšenice rod 2024

I kod nas 21din

Kod nas akont 21,6 sa pdv danas uplaceno ali ce po slusanju vasih cena biti i konacna...

A kada ovi iz DRR planiraju da poslusaju glavnog tatu i krenu u otkup psenice? On rece da treba da drzava otkupi od malih proizvodjaca. Sta se ovi onda premisljaju? Tata rekao i neka izvrse zadatak.

Што би куповали, забраниће извоз и ето робних резерви на претек. Не плаћају складиштење, елевирање, фумигацију, а роба вазда на дохват руке. Дођу у складиште покупе колико им треба издају обвезнице, "и вуци сити, и овце на броју".

Jel zna neko koliko Pro Agrar plaća pšenicu u Jagodini?
Skinuli smo danas nešto malo, posledice grada su izgleda učinile svoje, procena je da će biti oko 4 tone po hektaru.
Videćemo sutra detalje kad odemo na vagu

Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk

Ne znam da l se ikad manje pisalo o ceni pšenice. A žetva takoreći gotova.
Kod nas su ljudi optereceni proteinom... samo izlaze sa ceduljama i pricaju o proteinu... cenu niko ni da spomene jer bitan je samo protein.

koliko ja vidim ide se ka tome da nam uguraju proteinske sorte (koje manje rode) da bi njima bilo bolje.

Na jednom otkupnom mestu ne znaju cenu još vek.Na druga nisam išao da se raspitujem.Proteine negde mere, negde ne mere a sve se kipuje u isti koš tako da...

Kod nas su ljudi optereceni proteinom... samo izlaze sa ceduljama i pricaju o proteinu... cenu niko ni da spomene jer bitan je samo protein.

koliko ja vidim ide se ka tome da nam uguraju proteinske sorte (koje manje rode) da bi njima bilo bolje.
pa preko proteina skrljaju, sve u trecu klasu plate 20 din,a kada budu prodavali prodaju po 23+ i skladistari zarade samo tako

Na jednom otkupnom mestu ne znaju cenu još vek.Na druga nisam išao da se raspitujem.Proteine negde mere, negde ne mere a sve se kipuje u isti koš tako da...
Тако да треба сејати сточне сорте јер је већи принос. Док се плаћа само по влази треба сејати оно што више роди. Код нас је само влага и хектолитар и наравно примесе. Све се заједно сипа.

Upravo tako, to sve se na kraju samelje zajedno i ona pšenica sa 70 hektolitrom i ona sa 80, kao što mlekara ima jednu cenu za velike farmere a drugu cenu za ljude sa jednom, dve, tri krave a na kraju mleko i od jednih i od drugih skrlja u istu cisternu.........

U firmi gde radim se ne sipa zajedno nego se odvaja po proteinu.Imaju tri usipna koša i u zavisnosti od kvaliteta pšenice šalju na određeni usipni koš.Inače tamo gde ja predajem se još uvek meri samo vlaga i hektolitar tako da još uvek neću sigurno gledati da sejem neku kvalitetniju pšenicu.

Nazad
Vrh