MOMOSARIC
Član
Pa kad proizvodjaci sjemena godinama siju isto ,zasto mi nebi m9gli?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A kako oni dobiju seme koje tebi prodaju ? Da li zaista misliš da svake godine rade isti proces nastajanja sorte ?Iskreno nisam probao niti sam sreo nekog tu u okolini ko je to radio,ne verujem da ne može ali nisam se upustio u nešto što nisam mogao potvrditi iz iskustva drugih.
Pre desetak godina je bilo reči na forumu o reprodukcijama sečam se da se pisalo da je ova u prodaji večinom C1 da ,proba da se nabavi B.da što dalje ide reprodukcija gubi se sortna osobina ...itd ni ne sečam se više uglavno svako ima stav uzeču za 2 kj od njih i imam za sledeću g.
Ja lično baš vodim računa o pšenici pogotovo toj koju ostavljam za seme,sve parcelu su tretirane po 3 puta,pokošen pojas oko parcela ostavljeno samo najbolje,Sad sam kući pakovao oko 2 vagona semena,4 sorte,jedan vagon sam podelio ne dorađeno verovatno ču nešto i dorađeno prodati.
Znam ja to sve,jesnostavno niko koga poznajem u praksu ne radi tako.Zato nisam ni hteo,lakše mi bilo uzeti njihovo seme i gas.A kako oni dobiju seme koje tebi prodaju ? Da li zaista misliš da svake godine rade isti proces nastajanja sorte ?
Sale ratar je sve napisao, to isto važi i za soju.
Ako Ti iz iskustva mi kažeš da je to može ja nemam problema da te poslušam,takođe ne znam da je neko ranije pisao da je koristio takvo seme.Onda nastavi da uzimaš njihovo seme i gas. Možda dobiješ majicu ili kapu od njih.
Ako je dobro iselektirano zasto povecavati setvenu normu??Па семе нисам ја сам селектирао, носио сам код човека који то ради професионално. И то га знају на широко није неки анонимус тај посао је некада радио и у фирми где је био директор. Сетвену норму, сам повећавао из разлога јер није оригинал семе. Е сада анализе не радим из разлога што немам ујака за Бога па да ми раде о трошку државе, то је код нас само за предодређен и политички подобне. Држим се неке своје вишегодишњег праксе која ми се показала задовољавајуће и тако радим, док не ојачам па уђем у клуб великих(тајкуна) пољопривредника. Да мало и, ја ка...рам за Џ и уживам у буџетским благодетима.