Cena pšenice rod 2023

Iskreno nisam probao niti sam sreo nekog tu u okolini ko je to radio,ne verujem da ne može ali nisam se upustio u nešto što nisam mogao potvrditi iz iskustva drugih.
Pre desetak godina je bilo reči na forumu o reprodukcijama sečam se da se pisalo da je ova u prodaji večinom C1 da ,proba da se nabavi B.da što dalje ide reprodukcija gubi se sortna osobina ...itd ni ne sečam se više uglavno svako ima stav uzeču za 2 kj od njih i imam za sledeću g.
Ja lično baš vodim računa o pšenici pogotovo toj koju ostavljam za seme,sve parcelu su tretirane po 3 puta,pokošen pojas oko parcela ostavljeno samo najbolje,Sad sam kući pakovao oko 2 vagona semena,4 sorte,jedan vagon sam podelio ne dorađeno verovatno ču nešto i dorađeno prodati.

Ja sam ove godine sve imao treću reprodukciju. A prinos i kvalitet zadovljavajući. Od 7 do 8,5 t po hektaru.
I sad ću sejati 4 reprodukciju pa da vidimo dokle može.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Pre ćeš kontaminirati njive neželjenim primesama zobi, ječma, korova kupovinom semenske deklarisane pšenice nego svojom domaćom gde imaš kontrolu nad situacijom od setve do žetve.

Ja imam vec 5-6 reprodukcija ,i zaboravio sam vise.
Ove god bilo kako koja njiva 45-48m/kj
I opet sam ostavio za seme, da vidim dokle ce.

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Znam ja to sve,jesnostavno niko koga poznajem u praksu ne radi tako.Zato nisam ni hteo,lakše mi bilo uzeti njihovo seme i gas.

Po meni (opet pišem) dok ima ovaca ima i onih što ih šišaju.
Ništa to semensko žito nije bolje od ovog našeg. Kod mene konkretno već par godina ostavljam sve svoje, i u buduće ću ostavljati sve svoje. Uvek 2-3 jutra pažljivo posejem i kombajniram, da se ne pomeša ječam ili ovas i to je to.... Kupovno će biti kupljeno jedino ako i kad odlučim zameniti sortu.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

C2 sjeme kupovno sjeme ovrsim i sijem i tako 25 godina. Nikad problema nije bilo, prinosi su isli kako sa sjemenskom tako i sa mojim sjemenom i jace od 11 tona u izvanrednoj godini.
Zasto nisam vise ostavio je razlog sto zakon nije najjasniji za poticaj bio, medjutim sad na ovim cijenama je ovo zadnji puta bilo da kupujem njihovo.

Ako Ti iz iskustva mi kažeš da je to može ja nemam problema da te poslušam,takođe ne znam da je neko ranije pisao da je koristio takvo seme.
Sad se zatalasala tema pa svi pamtni.Ove godine ide tako,ne uzimam ni lanac a sledeću g pa vidimo posle kako dalje.

Ја сам 4 године заредом сејао моје семе НС 40с и сваки пут повећавао сетвену, норму од 10-20% али, 4 године ми, је катастрофално подбацила, а година биле феноменална. Од тада једном евентуално два пута користим моју репродукцији па мењам.

Ja sam prodao po dobroj cijeni psenicu u 2022. Godini ali uzeti omjer 1:4,75 to nije normalno....
1:3,5 jos Boze pomozi ali ovo nema smisla neka kupuje sjemensku tko hoce ja nakon ove sezone vise necu

Па семе нисам ја сам селектирао, носио сам код човека који то ради професионално. И то га знају на широко није неки анонимус тај посао је некада радио и у фирми где је био директор. Сетвену норму, сам повећавао из разлога јер није оригинал семе. Е сада анализе не радим из разлога што немам ујака за Бога па да ми раде о трошку државе, то је код нас само за предодређен и политички подобне. Држим се неке своје вишегодишњег праксе која ми се показала задовољавајуће и тако радим, док не ојачам па уђем у клуб великих(тајкуна) пољопривредника. Да мало и, ја ка...рам за Џ и уживам у буџетским благодетима.
Ako je dobro iselektirano zasto povecavati setvenu normu??

Šta se dešava sa cenom ovogodišnjeg roda? Ima li kakvog pomaka?

Poslato sa JAT-L29 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh