Cena pšenice rod 2023

Ajde samo, kratku konstantaciju oko kukuruza da napisem. Imam 4 hibrida, najbolje je ovo zlo podnio kws advicio te dekalb 5206, pioner 9415 vec malo losije ali pioneer 0217 bas nikako, on je najvise nastradao u ovome.... Imao sam oko 50 vrecica po svakog hibrida pa je rezultat poljeganja na toj kolicini i na vise njiva mjerodavan. Plus kolege mi imaju, 0217 i kod njih isto tako, hibrid odlican u ovom stresu od manjka vode i temperatura ali je kod ekstremnog poljeganja najgore prosao od ova 4 hibrida.

Da li mozes da napises u procentima koliko je to bolje, a koliko losije za ove nabrojane hibride. Meni je vecinom Pioneer zastupljen i nesto malo imam od KWS ali jos nisam isao da obilazim dok ne sredim kucu i jednu od supa...

Da li mozes da napises u procentima koliko je to bolje, a koliko losije za ove nabrojane hibride. Meni je vecinom Pioneer zastupljen i nesto malo imam od KWS ali jos nisam isao da obilazim dok ne sredim kucu i jednu od supa...
znači kws advicio je nalegnut i možda je popadalo 15 % biljaka, dok je p0217 negdje 100 % popadao (što nijedan drugi hibrid nije od ova 4) a na mnogim mjestima je od 50 do 60% popadao a npr pioneer 9415 je popadao do 40% na najgorim njivama.... kad kažem popadao mislim da je u crnoj zemlji.
uglavnom vidi se optički razlika između hibrida što se tiče ovog ekstremnom poljeganja i da njive su sijane na istoj strani na tim potezima da ne bi bilo ova njiva stoji ovako ona onako jer i to igra ulogu naravno u poljeganju što se vidi najbolje na suncokretu.
e sad možda ima neki npr pioneer koji šije sve hibride što se tiče poljeganja ali ga ja nemam, ja pišem za ova 4. s tim da se dekalb 5206 isto dobro pokazao protiv poljeganja bar kod nas sličan stadij uzrasta imaju svi hibridi s tim da su najgore prošli ovi koji su sijani malo kasnije e tu je katastrofa pa njih nisam uzeo u obzir....

znači kws advicio je nalegnut i možda je popadalo 15 % biljaka, dok je p0217 negdje 100 % popadao (što nijedan drugi hibrid nije od ova 4) a na mnogim mjestima je od 50 do 60% popadao a npr pioneer 9415 je popadao do 40% na najgorim njivama.... kad kažem popadao mislim da je u crnoj zemlji.
uglavnom vidi se optički razlika između hibrida što se tiče ovog ekstremnom poljeganja i da njive su sijane na istoj strani na tim potezima da ne bi bilo ova njiva stoji ovako ona onako jer i to igra ulogu naravno u poljeganju što se vidi najbolje na suncokretu.
e sad možda ima neki npr pioneer koji šije sve hibride što se tiče poljeganja ali ga ja nemam, ja pišem za ova 4. s tim da se dekalb 5206 isto dobro pokazao protiv poljeganja bar kod nas sličan stadij uzrasta imaju svi hibridi s tim da su najgore prošli ovi koji su sijani malo kasnije e tu je katastrofa pa njih nisam uzeo u obzir....
Taj 0217 je neki naslednik 0216 i 0412 ako se ne varam...vec sam pisao da sam 0412 sejao cini mi se 5 godina,od toga ga je vetar redovno lomio ispod klipa...

A danas pisu da na berzi cene krenule na gore 8%,od kad rusi zabranili prelaz

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Kakvo je stanje na terenu? Na berzi vidim ide i preko 22,5 + pdv. Ovde kod nas 21,5-22 sa pdv. Otimačina, nikad ovako nije bilo. U žetvi nikad nisu uzimali ceo pdv jer nema lagera. Ajde da su je čuvali 8-9 meseci pa da uzmu ceo pdv... A Sad im ni ceo pdv nije dosta! Banda...!

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Zetva zavrsena,prosek 6.9t/ha,hl od 72 do 79,ulaganje po ha prosek 1250e potrebna kolicina 7.250kg da platim dug. Dobro sam prosao. Zavrsna cena 20 din u osipaonici u skobalju 19 i 19.5,u lugavcini 20. U osipaonici i lugavcini mi rekli ako bude doplate javice i uplatice mi. Idemo dalje.

Dobar je to prinos za taj kraj, cuo sam da u Osipaonici nisu bas zadovoljni prinosima... Sad sto cena ne opravdava ulaganje to mislim da je svima jasno da ne komentarisemo bespotrebno.

Nešto se trza...

ecd12e52f81acb01dbd8d81d8e0363dc.jpg

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Kako 23?Bora Kac? Nama on dao 21.5

Već sam nekoliko puta napisao, nema goreg od Bore... Kod njega je 21,5.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh