Cena pšenice rod 2012

Sa lagera ili od kuce jus ili tel-kel?

PREGLED CENA ŽITARICA

17.08.2012.
CENE ŽITARICA NA PRODUKTNOJ BERZI U NOVOM SADU, BERZAMA U BUDIMPEŠTI, ČIKAGU, MINEAPOLISU I PARIZU CENE SU OBRAČUNATE PO SREDNJEM KURSU NA DAN OBJAVLJIVANJA
(din/kg bez PDV-a)
produktna17.8..JPG
Kuci sam ga drzao do sada i dao ga Ciricu po 27 dinara tel-kel

Imam ja oko 35t i daću je za 30din/kg. Ispod te cene neću je prodavati, a mislim da će ubrzo ta cena. Ionako je na tavanu pa može da čeka, nemam troškove skladištenja pa mi se i ne žuri.

Arsenovic u Rumi na uljarici placa 26 din/kg. Danas cale pitao, hocemo da kupimo tanjiracu, pa bi nesto psenice prodali.

NAŠA PŠENICA NAJSKUPLJA
Novi Sad, 3. septembar 2012.
psen3.9..jpg
Pšenica od 32,62 dinara po kilogramu (sa PDV) na Produktnoj berzi u Novom Sadu bila je i najskuplja u svetu. U Parizu je pšenica koštala 31,60 din/kg, Budimpešti 27,81 din/kg, Čikagu 30,75 din/kg. Prema istraživanju „AgroServisa”, najveći lageri pšeničnog zrna su trenutno u Sremu i okolini Novog Sada. Kupljena pšenica uglavnom se izvozi.

http://www.agroservis.rs/produktna-berza-u-novom-sadu-1

Koje gluposti!!!
Pa gde se izvozi ako je nasa psenica najskuplja u svetu?????
Sve cene gledaju bez pdv-a, a nasu sa pdv.

U tabeli pise 29 bez pdv-a, ako pogledate sajt produktne berze, tamo pise 30.28 sa pdv-om(sto je samo 28+pdv).
A ljudi moji, pa ko je toliko lud da kupuje psenicu na produktnoj berzi za 29+pdv, kad se na gei i danas trgovalo za 26.60+pdv, a da ne pricamo o ceni od prosle nedelje.
Ovakve price najverovatnije sire neki lobisti, koji najverovatnije hoce napraviti paniku, pa da drzava sto pre uvede zabranu izvoza(ili nesto slicno).Nesto GADNO SE SPREMA, a imam osecaj da to nece ici u nasu korist.

Nije uopste prvi put da je nasa psenica najskuplja. Setice se iskusniji kako rade te seme.

Nazad
Vrh