Cena pšenice 2026

Trenutno je probem vodeni saobracaj zbog vodostaja i to je cinjenica ali ima jedna cudna situacija.. Zbog niskog vodostaja barze se pune sa oko 50 % kapaciteta pa i manje.. to poskupljulje troskove prevoza pa onda cena psenice mora dole da bi se pokrio prevoz.. Te iste barze kada dolaze donose i vestacko djubrivo, takodje i one su sa slicnim kapacitetom popunjene pa se cena prevoza povecava sto poskupljulje cenu djubriva.. tako da opet po nasem dzepu..

Nisam ocekivao ovakvu tisinu u vezi cene psenice.Da li ste svi isplaceni bar akontno nazire se konacna?Ne ocekujem da mozemo uticati na cenu ali bar da pisemo sta se desava na otkupnim mestima.

a svi silosi puni do gege
kod nas zadnja bukvalno 3 dana otprilike ko je nesto kasnio sa skidanjem,skoro pa nije imao gde da vuce zito
stali sa otkupom jer su puni

gde li ce se primati suncokret i kukuruz nemam blage
malog crnog humora---sreca u nesreci pa ih nece ni biti

Ma sve ja razumem ali pitao sam vas za vasa otkupna mesta a ne svetska kriza drma trziste.Ovde idu svaki dan kamioni raznih registracija Pazar ,Makedonija i Montenigrina.To sve ide bez para pa zato nema za nas ni ono malo?

Sve to ide po min. 20E, ali ta cena nije za nas. Prema nama je oko 16-17E. Sad zasto se evro drzi vestacki na 117, a ne 200 koliko bi realno trebalo da bude to je druga prica.

Do ove godine nisam prodavao pšenicu odmah a sada sam prodao sve odmah posle žetve.Nisam hteo da čekam bez obzira što ne naplaćuju lager ali su od ove godine naterali ljude da moraju prodati pšenicu do 1.maja.Tako je i za sledeću godinu.Naplatio sam nešto po 21din a većinu po 22din s obzirom da je imala između 12 i 13% proteina.

Ja sam takođe prodao odmah posle žetve.Na jednom mestu odmah isplaćeno akontno po 19 pa doplaćeno do 20.50 kao konačna a na drugom mestu tek danas pustili uplatu na 20 kao konačnu cenu.
Do jaja, šta reći.

У фирми трошимо пшеницу као да сутра не постоји. Кукуруз смо скроз избацили, само пшеница, јечам, соја, сунцокрет, премикс. Имаћемо фантастичне производне резултате...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh