Cena pšenice 2026

Za poslednjih 15 godina dva puta mi se desilo da prodam za manju cenu od one koju sam dobijao u zetvi, ali je to bila mala razlika.

Godine 2012.u zetvi dobijao 17 din, u septembru je prodao po 27 din.

Sve lagerujem kod kuce.

pa bas i nije
pamtimo i 9-10 dinara u zetvi a onda su krenuli silosi tj. dosli do izrazaja jer je cena na jesen znala da ode 50% i vise a jedne godine se desilo i obrnut pad kad je bilo 17din u zetvi a na jesen 10din(samo sad koja je to godina tacno ne secam se)
Nadji u tvoju ,,knjigu polja'' i videces. Ja tako radim. Pametan pise a b..... pamti. Izvini nista licno.

Aauuu brate čitaj... On je napisao da je prodao terminski 1/3 roda. Ja pitam kako zna koliko će biti rod pa da je prodao jednu trećinu. Cenu je već formirao. Kakve veze ima tvoje pitanje?

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

pa vidi se valjda potenicjal jel ima za 4t ili za 3t

ovde su neki prodali jos pre mesec ipo,skoro 2 meseca na 20.5 sa pdv

jecam se prodao po 19.5

Ne bih mogao da napišem da sam prodao neku količinu roda unapred. Može dan pred žetvu da opiči led i dzaba sve procene. Ja sam uvek računao da prodam tipa 500-1000-2000 kila po jutru unapred. A koliki će to procenat roda biti, to se zna na kraju

Procenat roda jeste kilaza kad skines rod pa izracunas procenat a kad nagadjas onako odokativno onda taj procenat koji nagadjas nije kilaza.

Posle se pitamo sto nam je tako kako nam je a sve sto radimo radimo otprilike.. Kao onaj sto nije imao slike...

pa ako nisi u stanju da procenis da li ce ti roditi 30,35 ili 45m zita a bavis se sa time 40godina onda jbg sta da ti kazem

sa 25 jutara covek je prodao 7,5 vagona,sto mu pokriva 3t po jutru a toliko ce biti,ono sto bude preko a nazalost nece biti mnogo je visak koji je zanemarljiv jer pola tona po jutru na tu povrsinu je nesto malo preko vagona koji moze da proda skuplje ili jeftinije

Pre 2 godine sam ugovorio kukuruz na 2 tone po jutru. Na kraju je prosek bio 1700 kila. Sva sreća pa sam sa drugarom ugovorio i nije mi računao penale....
U momentu procene je izgledalo kao da će biti najmanje 4 tone... Tako da.....

Nazad
Vrh