Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Aj mi objasni kako ne placaju pdv?Moglo se prodati od 22-23 din. u žetvi.Konkretno ovamo gde sam ja predao je cena 20 din i ne plaćaju PDV.
Pa samog sebe demantujes! Napisao si u prethodnom postu da ti ne placaju pdv! A u ovom postu da je pdv uracunat u tih 20 dinara! PDV mora biti iskazan u otkupnim listama sa 8% pdv-a tj u Fakturama sa 10% pdv-a.U tvom slucaju si psenicu prodao po 18,51 + 8% pdv=20 dinPa naravno,šta ste mislili?Kad kažem da nam ne plaćaju PDV tu mislim da kada nam sada nude 20 din to je konačna cena a PDV je uračunat u tu cenu.To nije OK ali je tako kako je.
@paorpaor
Šta nije jasno i ko šta ne razume?
Ma covece bre! Na koju crnu cenu!? Otkupljivac ti je platio psenicu po 20 din sa pdv-om! PDV nije ni tvoj,ni od otkuplivaca,probaj to da shvatis!?Ti si pristao na tu cenu,niko te nije puskom naterao...e sad,druga je stvar sto ti mislis da to nije u redu...verovatno i otkupljivac misli da nije u redu,da je mogao i manje da ti plati!Ma kažem da to nije u redu pošto na tu cenu treba još da ide i PDV ali faktički taj PDV uzima otkupljivč.
U pravu si,nisam trebao da ulazim u prepirku sa tobom,u startu sam porazen.Nemam šta da se prepirem s tobom,različito gledamo na stvari.Ima slučajeva gde se dogovore pa otkupljivač i prodavac dele PDV.Opet ti kažem da je cena od 20 din berzanska cena na koju bi trebao da ide PDV ali pošto nismo u PDV-u onda otkupljivači mogu kako hoće.Tih 20din minus PDV izađe 18,4 din što priznaćeš je ispod cene s kojom su izašli za novi rod.
Pošto pravim neko prijemno mesto u razgovoru s jednim otkupljivačem mi je rekao,vrlo je prosto 3%tebi,3%nama i 2% za manipulativne troškove.
Ma nema prepirke,opušteno i bez nervozeU pravu si,nisam trebao da ulazim u prepirku sa tobom,u startu sam porazen.
Uvek viškovi .... na kraju silosi prazni...Slusao sam nesto onog kutlesica iz banatskog karlovca, radi za neku firmu bavi se berzom.
Kaze imamo 4,5 miliona tona psenice a nase potrebe su 1,5 milion.
Kaze ima i eu i rusija viskove.
Vrv nista od skoka cene je hteo da kaze.