Cena pšenice 2025

Nešto muljaju opasno , dosta je pšenice otišlo u stočnu hranu a cena stoji?

То држи цену коштања сточне хране ниском и делом кочи скок живе ваге. Они силни прасићи што су увезли морају нешто да једу. Сад што ће неки други проблеми да настану, па кад дођу на ред...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Dobijes 21 din i ti ne vidis nigde pdv al trazi otkupni list pa ces videti da je napravio cenu 19,5 plus 8 posto pdv ukupno 21 din ja tako radim kad kupujem od lica koja su van sistema pdv mi dogovorimo ukupnu cenu a posle knjigovodja obracuna razdvoji tako da uvek dobijes pdv

Pa naravno,šta ste mislili?Kad kažem da nam ne plaćaju PDV tu mislim da kada nam sada nude 20 din to je konačna cena a PDV je uračunat u tu cenu.To nije OK ali je tako kako je.
@paorpaor
Šta nije jasno i ko šta ne razume?

Pa naravno,šta ste mislili?Kad kažem da nam ne plaćaju PDV tu mislim da kada nam sada nude 20 din to je konačna cena a PDV je uračunat u tu cenu.To nije OK ali je tako kako je.
@paorpaor
Šta nije jasno i ko šta ne razume?
Pa samog sebe demantujes! Napisao si u prethodnom postu da ti ne placaju pdv! A u ovom postu da je pdv uracunat u tih 20 dinara! PDV mora biti iskazan u otkupnim listama sa 8% pdv-a tj u Fakturama sa 10% pdv-a.U tvom slucaju si psenicu prodao po 18,51 + 8% pdv=20 din

Ma kažem da to nije u redu pošto na tu cenu treba još da ide i PDV ali faktički taj PDV uzima otkupljivč.
Ma covece bre! Na koju crnu cenu!? Otkupljivac ti je platio psenicu po 20 din sa pdv-om! PDV nije ni tvoj,ni od otkuplivaca,probaj to da shvatis!?Ti si pristao na tu cenu,niko te nije puskom naterao...e sad,druga je stvar sto ti mislis da to nije u redu...verovatno i otkupljivac misli da nije u redu,da je mogao i manje da ti plati!

Nemam šta da se prepirem s tobom,različito gledamo na stvari.Ima slučajeva gde se dogovore pa otkupljivač i prodavac dele PDV.Opet ti kažem da je cena od 20 din berzanska cena na koju bi trebao da ide PDV ali pošto nismo u PDV-u onda otkupljivači mogu kako hoće.Tih 20din minus PDV izađe 18,4 din što priznaćeš je ispod cene s kojom su izašli za novi rod.
Pošto pravim neko prijemno mesto u razgovoru s jednim otkupljivačem mi je rekao,vrlo je prosto 3%tebi,3%nama i 2% za manipulativne troškove.

Ja kad kupim sa 8 posto pdv taj pdv je moj dobijem povracaj al tek kad isplatim komplet sumu onom od kog sam kupio a kad kupim od lica koje je u pdv mogu 10 posto da trazim povracaj od drzave u tom mesecu bez obzira dal sam platio pa ca i ne moram da platim uopste.

Nemam šta da se prepirem s tobom,različito gledamo na stvari.Ima slučajeva gde se dogovore pa otkupljivač i prodavac dele PDV.Opet ti kažem da je cena od 20 din berzanska cena na koju bi trebao da ide PDV ali pošto nismo u PDV-u onda otkupljivači mogu kako hoće.Tih 20din minus PDV izađe 18,4 din što priznaćeš je ispod cene s kojom su izašli za novi rod.
Pošto pravim neko prijemno mesto u razgovoru s jednim otkupljivačem mi je rekao,vrlo je prosto 3%tebi,3%nama i 2% za manipulativne troškove.
U pravu si,nisam trebao da ulazim u prepirku sa tobom,u startu sam porazen.

Slusao sam nesto onog kutlesica iz banatskog karlovca, radi za neku firmu bavi se berzom.
Kaze imamo 4,5 miliona tona psenice a nase potrebe su 1,5 milion.
Kaze ima i eu i rusija viskove.
Vrv nista od skoka cene je hteo da kaze.

Meni nije jasno sta je kod njih razlika u odnosu na nas kad eto ispada imaju racuna da prodaju zito po 20din. Da li su toliko vece subvencije ili jeftinije seme i vestak ? Ispada svuda okolo sve jeftinije nego kod nas

Sent from my iPhone using Tapatalk

Slusao sam nesto onog kutlesica iz banatskog karlovca, radi za neku firmu bavi se berzom.
Kaze imamo 4,5 miliona tona psenice a nase potrebe su 1,5 milion.
Kaze ima i eu i rusija viskove.
Vrv nista od skoka cene je hteo da kaze.
Uvek viškovi .... na kraju silosi prazni...
Pre 3 god bila priča sve puno nema gde sa novom pšenicom...pa onda prime sve bez problema

Nazad
Vrh