Cena pšenice 2025

Pa mi nikad nismo nista ni pravili da je samo nase, jos u staroj jugi je bilo po licenci radile sve fabrike. Licenca dajca, licenca marsej, i tad si morao traziti dozvole i licence od zapada.
Sad je jos gore ne treba vise licenca nego za kredit prodas komplet fabriku ili rudnik sa sve zemljistem. Da bi namirio penzije, plate i lopovluk.

1980.jpg

Po paritetu dizela i pšenice iz 1980 god. pšenica bi danas trebala da košta 71 dinar
....

To sto mi imamo rudnih bogastava je sića u odnosu na neke druge zemlje.....
Ako poznaješ nekog u zi djinu raspitaj se bolje Meni su rekli ogromne rezvere bakra i zlata jako visoke koncentracije tj izuzetno profitabilne eksplatacije Ja šta sam čuo ne bi verovao da ljudi ne rade u toj firmi i to su nalazišta od djerdapa do zaječara, a i zlato i bakar su višestruko poskupeli od kada su prodali rudnike. Daleko je to baš od siće samo pojedini lokaliteti imaju baš velike rezerve i po 50 miljardi eur to ti dodje oko 2,5 miljona hektara da kupiš za stalno po ceni od 20 hiljada eura po ha za jedno novo nalazište a tek će se otkrivati Ali pošto je to prodato a rudna renta 2% sada ostaje da se dere koža paorima

Svojevremeno je neka firma iz Poljske htela da kupi fabriku kablova Zaječar, bezmalo u jednoj godini je proizvodila koliko nada firma u celoj istoriji...

Nazad
Vrh