Cena malih prasića na tržištu

Sada cu da ih lucim sa 70 dana (10 oktobra,mozda i kasnije) , pustio sam ih u sumu , krmacama kosim svaki dan lucerku, dajem i prekrupu samo jecam .. Inace u normalnim uslovima lucim na 4 nedelje ,opet sve zavisi , u sumi nekad kad je kilava cena ubacim nerastove pa opare krmace na 21 dan od prasenja , pa krmace vode prasad a i suprasne su ..

Ove u julu sto sam dao bili su po 10kg ,ali sve islo na malo po 10-ak komada ,u martu isto , ali desi se da je kupcima hitno pa traze bas na 4 nedelje i tada nemaju 10kg prosek bude oko 8kg prosek .. Ali prodajem sa garancijom tj. za svako uginulo prase dajem u narednoj turi besplatno ..Do sada su svi kupci bili zadovoljni..
Само јечам дајеш и луцерку? Колико дајеш јечма по крмачи?

Код нас има јунећи концетрат за тов, јефтинији од кукуруза,ал не знам колико би био добар за крмаче..

Код нас има јунећи концетрат за тов, јефтинији од кукуруза,ал не знам колико би био добар за крмаче..
Taj juneci je Favorit verovatno , kazu ima dosta ureje , ali davao sam i njega oko 14% proteina je , i po meni je bolji od skart kukuruza , davao sam ga krmacama koje nose prasad ne u dojenju ..
Само јечам дајеш и луцерку? Колико дајеш јечма по крмачи?
Ne ne , miksam sto vise kako bih ustedeo kukuruz(ekstra kvalitet od prosle godine , kog nece biti ove :D ) , trenutno imam 50 krmaca i nazimica (nazimice ne pripustam do polovine novembra) ,otprilike krmace koje ne doje i nazimice hranim 2 puta dnevno i ispustene su na 2 hektara , koje rotiram da uvek imaju nesto da rove ili pasu , obicno gledam da ujutro hranim recimo psenica ili jecam u zrnu + juneci koncentra ,navece ide hranjenje u klipu kukuruza , sutradan hranim sa kuvanom psenicom i navece prekrupa (jecam -psenica-zob ) a lucerku ne racunam u obrok ,odnosno ima malo i trave u njoj , nju dajem izmedju 2 klasicna obroka .. Recimo jutros sam im ukuvao 40 kg psenice i dobio 2 uvrsene ranije po 100kg ''panaije'' i to kada das na njih 40 izadje po jace od 5kg , mada tu je vecinski voda , ali baci im u jedan kraj basce koncentrat nzm koji i naspi im kuvanu psenicu uvek ce se zaleteti na to , nekako najvise vole .. Gledam sto vise da dajem psenicu jecam jer toga sam nakupovao dosta ..

Вреди испуст, ја немам неке могућности за то...
И ја имам пшенице и јечма, са кукурузом сам слаб, зато сам мислио узети тај концетрат уместо кукуруза, па да надоместим количину, да преживимо годину...

@Cvele99
Kako ih kontrolises da ne provale ogradu ili sta vec imas?
Disciplina :D cobanica za Grizlije ,svakih 15-20 dana kosim ispod nje i pregledam ogradu , ali u zadnje vreme veliki problem prave divlje svinje jer se zalete pa upadnu kao sumanute ..
Вреди испуст, ја немам неке могућности за то...
И ја имам пшенице и јечма, са кукурузом сам слаб, зато сам мислио узети тај концетрат уместо кукуруза, па да надоместим количину, да преживимо годину...
Po meni je bolji taj koncentrat od skart kukuruza , i generalno da hranis samo kukuruzom bolje ti je ovo .. Sad zalili su se ljudi na jalovost junica u zadnjih par godina , vecina njih je hranila sa tim koncentratima..

Disciplina :D cobanica za Grizlije ,svakih 15-20 dana kosim ispod nje i pregledam ogradu , ali u zadnje vreme veliki problem prave divlje svinje jer se zalete pa upadnu kao sumanute ..

Po meni je bolji taj koncentrat od skart kukuruza , i generalno da hranis samo kukuruzom bolje ti je ovo .. Sad zalili su se ljudi na jalovost junica u zadnjih par godina , vecina njih je hranila sa tim koncentratima..
A sta mislis kakav je to koncetrat kad je jeftiniji od kukuruza,ko zna kakvo je tek to djubre

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

A sta mislis kakav je to koncetrat kad je jeftiniji od kukuruza,ko zna kakvo je tek to djubre

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Bas to , pricalo se pre da su te linije druge od Gebija namenjene za Kosovo , te da stavljaju dosta ureje u te koncentrate .. Ja mislim samo da trpaju u njih druze kukuruz sa kocanjkom i to je to :D , stave sve komplet u peletirku .. Evo sada tovim neku junicu Buse , naspem joj jedan sud tog juneceg koncentrata i drugi sud samo jecam samleven , koncentrat nece da pipne ...

Krusevac oko 250 prasici
Ja sam danas prodao jos 3 praseta 23kg , tj na komad 400 dinara ,moravce sam davao 450 , oko 100 komada sam prodao od pocetka juna , veliku sam gresku napravio jer su se prasile po 2-3 krmace , i onda nisam imao kolicinu da prodam u cugu .. Ali sada sam ih uskladio da mi je najmanja grupa 7 komada u 3 dana .. Gledam po oglasima je krenula trgovina ali jadne cene , prasad 10-12kg ljudi daju po 400dinara po kg..Male od 4-5 nedelja 30 eura komad ,a to 250 ja nzm. kilo granula za macketine (najjeftinije ) 260 dinara ,mrkaju nas opasno .. Pre neki dan sam video neki snimak da su uvezli 20 -ak kamiona prasadi , sta ce biti videcemo ..

Bas to , pricalo se pre da su te linije druge od Gebija namenjene za Kosovo , te da stavljaju dosta ureje u te koncentrate .. Ja mislim samo da trpaju u njih druze kukuruz sa kocanjkom i to je to :D , stave sve komplet u peletirku .. Evo sada tovim neku junicu Buse , naspem joj jedan sud tog juneceg koncentrata i drugi sud samo jecam samleven , koncentrat nece da pipne ...
Овај код мене је патентов на акцији...

Nazad
Vrh