Cena malih prasića na tržištu

Sada cu da ih lucim sa 70 dana (10 oktobra,mozda i kasnije) , pustio sam ih u sumu , krmacama kosim svaki dan lucerku, dajem i prekrupu samo jecam .. Inace u normalnim uslovima lucim na 4 nedelje ,opet sve zavisi , u sumi nekad kad je kilava cena ubacim nerastove pa opare krmace na 21 dan od prasenja , pa krmace vode prasad a i suprasne su ..

Ove u julu sto sam dao bili su po 10kg ,ali sve islo na malo po 10-ak komada ,u martu isto , ali desi se da je kupcima hitno pa traze bas na 4 nedelje i tada nemaju 10kg prosek bude oko 8kg prosek .. Ali prodajem sa garancijom tj. za svako uginulo prase dajem u narednoj turi besplatno ..Do sada su svi kupci bili zadovoljni..
Само јечам дајеш и луцерку? Колико дајеш јечма по крмачи?

Код нас има јунећи концетрат за тов, јефтинији од кукуруза,ал не знам колико би био добар за крмаче..
Taj juneci je Favorit verovatno , kazu ima dosta ureje , ali davao sam i njega oko 14% proteina je , i po meni je bolji od skart kukuruza , davao sam ga krmacama koje nose prasad ne u dojenju ..
Само јечам дајеш и луцерку? Колико дајеш јечма по крмачи?
Ne ne , miksam sto vise kako bih ustedeo kukuruz(ekstra kvalitet od prosle godine , kog nece biti ove :D ) , trenutno imam 50 krmaca i nazimica (nazimice ne pripustam do polovine novembra) ,otprilike krmace koje ne doje i nazimice hranim 2 puta dnevno i ispustene su na 2 hektara , koje rotiram da uvek imaju nesto da rove ili pasu , obicno gledam da ujutro hranim recimo psenica ili jecam u zrnu + juneci koncentra ,navece ide hranjenje u klipu kukuruza , sutradan hranim sa kuvanom psenicom i navece prekrupa (jecam -psenica-zob ) a lucerku ne racunam u obrok ,odnosno ima malo i trave u njoj , nju dajem izmedju 2 klasicna obroka .. Recimo jutros sam im ukuvao 40 kg psenice i dobio 2 uvrsene ranije po 100kg ''panaije'' i to kada das na njih 40 izadje po jace od 5kg , mada tu je vecinski voda , ali baci im u jedan kraj basce koncentrat nzm koji i naspi im kuvanu psenicu uvek ce se zaleteti na to , nekako najvise vole .. Gledam sto vise da dajem psenicu jecam jer toga sam nakupovao dosta ..

Nazad
Vrh