Cena malih prasića na tržištu

I to su krvave pare, znas i sam imas krmace cini mi se.
Meni je trebalo 7 da se prasi i da sada stizu prasici a oprasilo se samo 2...
Ostalih 3 su trazile nerasta po jos 2-3 puta i na kraju ostale a 2 nisu ostale nikako otisle su pod noz..
Tako da sada umesto ovih 28 komada od ove dve krmace imao bih barem 80 komada...

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Tako to ide, ja sam imao 15 suprasne krmace ali mi africka kuga sjeba planove al sta da se radi idemo iz pocetka ko zna za sta je to dobro

Ti mozes da mi kazes iz prve ruke, kada mozes ponovo da drzis svinje?
Konkretno u mom selu nije bilo kuge, u okolnim jeste i svi razlicito pricaju u vezi toga...
Da ne idemo u off u mom kraju idu po 500 za kilazu oko 30kg i preko
Do 25 kila mogu po 530.

Ne ide cena gore,ma kakaki datum da sad gledas. Ovde na severu i dalje 520 stalni nakupci sem kad neko zaluta iz NS i BG on probije na 550.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Komsija kaze da je dao pecenjaru kome i ja dajem prosek 32 po 600 mada mu nije za verovati
Za par dana bi trebao da tovari kod mene ali ce biti nas teska roba oko 34-5kg ce biti prosek pa javljam cenu

Cena prasica u padu ,u petak na pijaci bila 530din,razlog tome sto je klanica trlic uvezla prasad znam da su dva najveca pecenjara u cacku kupili tu prasad jankovic 2000 kom a baralic 1200 kom,koliko su placali ne znam.
Ja sam malopre oterao pecenjaru 10 kom prosek 31 kg platio je 500 din

Послато са SM-A325F помоћу Тапатока

Komsija jutros prodao 10-tak komada 24kg prosek po 580, kasnije od drugog svercera dobijao 600 ali nije hteo da odrekne ovom prvom jer je obecao.
Tezi oko 30 i vise kg kazu idu oko 550.
Sutra bi trebalo da tovarim moje pa javljam cenu

Posaljite ih gore na sever. Ovde samo nakupci i pecenjare iz centrale dolaze i kupe ali ne dizu cenu jer se vade na prevoz i da smo zabaceni. Komedija. A nakupci ne podizu cenu nego laganica u svoje dzepove. Sad svi vrsu.

18-20 кг 650 динара/кг.
Још мало и тежи неће имати коме да продају за те паре него или дај ђутуре или тов. А нико неће да тови. Сад полако наступа паника шта и како. Није први пут да то видим а и да се то појединим људима деси, али неће да слушају...

Panika jeste,bice nagli pad cene od nedelje garant,ostace dosta svima za tov pa verujem i meni jer cekam da dobiju jos koju kilu alu obice mi se verovatno o glavu,ali i tu ima resenja,tovice se i kraj. Retko ko ce u tov jer ide sad prica da je lakse ful ratarit,nemas obaveza cele godine,uz kuknjavu i malo protesta al ide to kako ja vidim. Kod mene u selu svega par nas sa po do 15 krmaca i 3 vece farme a po krmacu dve tek poneko dok dosta njih odustaju od krmaca-prase-tovljenik nego se preopravljaju i dogradjuju mesta za usluzni. Manje obaveza,manje rizika,a dobit sigurna.

2-gog otisli moji, 35 kila prosek po 520 dinara.
Stalni kupac ima pecenjaru.

Panika jeste,bice nagli pad cene od nedelje garant,ostace dosta svima za tov pa verujem i meni jer cekam da dobiju jos koju kilu alu obice mi se verovatno o glavu,ali i tu ima resenja,tovice se i kraj. Retko ko ce u tov jer ide sad prica da je lakse ful ratarit,nemas obaveza cele godine,uz kuknjavu i malo protesta al ide to kako ja vidim. Kod mene u selu svega par nas sa po do 15 krmaca i 3 vece farme a po krmacu dve tek poneko dok dosta njih odustaju od krmaca-prase-tovljenik nego se preopravljaju i dogradjuju mesta za usluzni. Manje obaveza,manje rizika,a dobit sigurna.

Čekaj još ide Pravoslavna Nova Godina,Sv.Jovan,Sveti Sava nećeš ni imati dosta (y) ::novac::

Nazad
Vrh