Cena malih prasića na tržištu

190-200 i nema kupaca. Samo u velike farme za tov i to ako im treba. Imam pola legla koji su već preko 35 kg i moraće u tov.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Nikad meni veliki tovljači nisu bili interesantni,sačekajte kraj Marta pa ćemo da vidimo za cenu

Problem nije samo u zaradi, ima zarade i sa ovom cenom, 150 evra zarade za dva ipo meseca gajenja prasića i 4 meseca čuvanja krmače, dakle više od 6 meseci posla za 20-30e mesečno.
Problem je plasman i situacije kao što je trenutna gde je tržište zasićeno i nema skoro nikakve potražnje. A te situacije znaju da budu dosta česte. Prasići su roba koja se mora isturiti u roku od desetak dana, inače prerastu. Zbog toga smo blizu odluci da rasprodamo svinje.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Svaki posao koji radimo iz zadovoljstva a on ne donosi prihode je u stvari HOBI .
Meni je recimo hobi ribolov , i ako sve stavim na papir ( rashodi-prihodi ) skupo mi na kraju izadje sva ta riba .
Jbga , svako zadovoljstvo se plaća i
ako gledamo sa te pozicije onda su svi na ovoj temi u pravu .

Svaki posao koji radimo iz zadovoljstva a on ne donosi prihode je u stvari HOBI .
Meni je recimo hobi ribolov , i ako sve stavim na papir ( rashodi-prihodi ) skupo mi na kraju izadje sva ta riba .
Jbga , svako zadovoljstvo se plaća i
ako gledamo sa te pozicije onda su svi na ovoj temi u pravu .
Jebiga onda ti je i sex skupo zadovoljstvo :haha::ppozdrav:

Био у кафани кад је покојни кале израчунао и образложио да му је јефтиније да плати курву него да се бави швалерком

Pre neki dan su bili 250, danas cujem da je isao neki svercer kroz selo i placao 300 do 25kg...

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Неће ни бити това ако се овако настави...
Ко да то и на 34 дин кукуруз, 350 дин прасе, а товљеника 150, 160 динара?

Nazad
Vrh