Cena malih prasića na tržištu

Za par dana bice nestasica prasadi,covek koji meni dotera vec godinama uvek kad je bilo kod ostalih nestasica prasadi on je uvek imao danas mi rece da sam ja zadnji koji tovari pa od sutra ce krenuti njegove farme da napuni jer nema vise prasadi nekih mesec dana sigurno.

I sad sto sam uzimao prosek ulaz 29kg pa do 31kg ulaz sve zavisi od ture.

Pecenjari imaju najmanju zaradu tu,znam par koji su na dobrom glasu i nije tu sve tako bajno.

Naleti i njima masno prase pa za oval imaju samo 8kg,a prase bilo 30kg.

Pa isto tako udje ti neko i naruci 300g pa ti vidi koliko ti treba musterija da prodas 12kg od jednog praseta,a svi hoce sveze.

Pecenjari imaju najmanju zaradu tu,znam par koji su na dobrom glasu i nije tu sve tako bajno.

Naleti i njima masno prase pa za oval imaju samo 8kg,a prase bilo 30kg.

Pa isto tako udje ti neko i naruci 300g pa ti vidi koliko ti treba musterija da prodas 12kg od jednog praseta,a svi hoce sveze.
Odakle im onda pare za stanove u Beogradu "jadni oni"

Zato sto litar/litar prodaju za 800din,a unabavci im 150/40 din :osmeh: oni na pice najvecu cenu izvlace.

Na prasad preprodavci skidaju sav kajmak.
u pecenjare se ne ulazi da se pije,nego da se pije i jede. pa koliko litar litar treba da prodaju kad dodje jedan i naruci 300 grama pecenja a policija svuda samo podmecu da duvas . druze ,6 puta nabavna cena ga prodaju,i jagnjad i prasad. i to jagnjad pojedini kuvaju i samo u furunu malo da se zapece,a prasece obicno krvavo oko kosti jer nece da ga isuse da ne izgube na kilazi . preterali su

Poslednja izmena:
Ma da u pecenju se vrte milioni :haha: Ovi sto rade dugo i posteno odavno promenili poslovanje,nekad bilo samo pecenje i ladna voda,a sad imas i viski.Poznajem dosta vlasnika tih pecenjara na glasu i odavno je na cisto pecenje zarada otisla dole.

Evo ti racunaj 300g 400 din,salata 100 1/2l vina 400 din kisela 100,a ima i onih koji udju samo da popiju pivo ili rakiju.

Nego druga stvar je tu bitna,ako ti prodas nakupcu na 220,a on pecenjaru za 280 kod koga su pare?

Nazad
Vrh