Cena malih prasića na tržištu

francuz je napisao(la):
KishRobert je napisao(la):
e ako je vama prase od 60kg....
Bitno da je po 180 :D
Bane Igin je napisao(la):
Prodao 7 komada pre 3 dana po 200 dinara 22 kg prosek
Bane Igin je napisao(la):
Prodao 7 komada pre 3 dana po 200 dinara 22 kg prosek
To je odlicno, imam ja oko 50 kom. prosek 20kg, i ja bi prodao po toj ceni.

Ko i sta diktira cenu svinja? Neko nepisano pravilo ranije je bilo da prase od 30 kg kosta kao 3 dzaka koncetrata-jedno pojede ono,drugi krmaca i treci je zarada(tako bar pricaju ovi stari).Ja iskreno ne bih voleo da se ta praksa vrati prilikom odredjivanja cene.

Jutros sam bio na pijaci samo na jednom mestu sam video prasice na prodaju trazio je 6000 din po paru, prasici tek oduceni a niko ni da pita.

Sabi to ispade oko 300 kinti po kilu. Nije ni cudo sto ga niko nije ni pitao za njih.Ja bi ga pitao dal je normalan :haha:

nije bas 300 ali je 240-250 :haha:
Neki dan me zovu za prasice, nisam hteo da dam ispod 160 pa im je bilo puno, a sad necu ni ispod 180

Isti krasni kao da si hranio do 30 kg,pa prodao po 140,zarad je ista samo se nemaltretiras jos mesec dana.

Odg: Cena malih prasića na tržištu

Nikola.KV je napisao(la):
Ko i sta diktira cenu svinja? Neko nepisano pravilo ranije je bilo da prase od 30 kg kosta kao 3 dzaka koncetrata-jedno pojede ono,drugi krmaca i treci je zarada(tako bar pricaju ovi stari).Ja iskreno ne bih voleo da se ta praksa vrati prilikom odredjivanja cene.

Ček anisi rekao od koliko kila su ti džakovi koncemtrata i koji koncetrat :D

Post je spojen: [time]1284195467[/time]

@stapavica
Pricao sam sa starijim odgajivacima,kazu da je pre za jedno prase staro tri meseca (30-35 kg) moglo da se kupi 3 dzaka koncetrata od 40kg. Po tome ispada da bi sadasnja cena prasadi trebala da bude oko 100-110 din(pu,pu,daleko bilo).Pa me interesuje sta u danasnje vreme diktira cenu prasadi.

Zoran0230 je napisao(la):
Kako ko koga zajebe-to diktira cenu
Potpuno tacno...
Post je spojen: [time]1284440705[/time]

Nikola.KV je napisao(la):
@stapavica
Pricao sam sa starijim odgajivacima,kazu da je pre za jedno prase staro tri meseca (30-35 kg) moglo da se kupi 3 dzaka koncetrata od 40kg. Po tome ispada da bi sadasnja cena prasadi trebala da bude oko 100-110 din(pu,pu,daleko bilo).Pa me interesuje sta u danasnje vreme diktira cenu prasadi.
Ranije su koncentrat pakovali na 50kg, provereno..., tako da se matematika menja ali malo, prasad bi bila oko 150din
Post je spojen: [time]1284471731[/time]
Potpuno tacno...
Post je spojen: [time]1284408305[/time]

Nazad
Vrh