Cena goriva

08561df8c79c2e588b0d1dededfc6cda.jpg

Ova moja poruka od pre 3 sata

Elem, ja sam te shvatio. Ne znaš dal su radili nov presek prijavljenih površina, zar ne?
Mislim da ti je jedino rešenje da ih zoveš direktno i pitaš to. Ne vidim drugi način

po koliko to uzimate goriva i koliko vam tesko da saberete koliko ste do sada doneli???

na kraju krajeva koliko to imate gazdinstva pa i sta vam je tu problem kad se zna da je 100l po hektaru,toliko kompikacije bespotrebne da je to sad vec postalo vrlo zanimljivo kod odredjenih ljudi

ako imas bar 30h u gazdinstuvu valjda donosis bar po 200-300l po racunu a ne 30ili40 pa nije istina da nisi u stanju bilo ko da sabere koliko jos moze da podnese za refakciju

ma sama aplikacija za refakciju te uvek zakine za po primer -10l nesto manje zbog onih zareza sto ne mogu da se prijave

ako svakako predjes litrazu za hektare nisi u stanju da podneses refakciju jer ti izbaci crveno,pa moras da zgadjas hektare da uletis bar priblizno racunima tj litrazi koje imas

a racuna mozes da imas koliko hoces

po koliko to uzimate goriva i koliko vam tesko da saberete koliko ste do sada doneli???

na kraju krajeva koliko to imate gazdinstva pa i sta vam je tu problem kad se zna da je 100l po hektaru,toliko kompikacije bespotrebne da je to sad vec postalo vrlo zanimljivo kod odredjenih ljudi

ako imas bar 30h u gazdinstuvu valjda donosis bar po 200-300l po racunu a ne 30ili40 pa nije istina da nisi u stanju bilo ko da sabere koliko jos moze da podnese za refakciju
Hajde polako. Na primer. Imao sam prosle godine u gazdinstvu 20ha i pravo na 2000 litara. Ove godine dodao sam jos novih 10 ha koji su usli u gazdinstvo, ali je na pumpi jos uvek stajalo da mogu da podignem samo 2000 litara. Sada nece vise ni da izdaju stanje koliko mi je preostalo i da li mogu da dignem 3000 litara. Brojke sam proizvoljno naveo.

pa ako imas u gazdinstvu sad dodatnih 10h znaci sad mozes 3000l da prijavis

ako mislis da nemozes odes doneses primer 100l(trebace ti svakako) kad ti se pojavi racun na e agraru probas da prijavis i to je to

nista komplikovano

ako si vec ispucao kvotu od onoga sto si imao i prosle a to je 2000l za 20h

U pravu si, ali jednostavnije je bilo kada si na pumpi mogao da pratis saldo.
ali sad nemas ogranicenja,kakav saldo mogu oni da ti izvedu

evo ti pre neki dan sto sam drugaru racunao
GOz293w.jpeg

on je jedan naprimer od kojih me nervira sto ne donosi vise nego odjednom nego po 100l primer a ima 30h

Ovo racunanje bukvalno traje 2min pa i manje

U zahtevu za refakciju postoji spisak parcela, trebalo bi da se vide novo ubačene, pa ćeš tako znati koliko je dodato.

Nisam u toku, je l' i dalje važi 400l dnevno i max 400l po računu? Na NIS pumpi preko agro kartice. Šta se desi ako zakasniš sa pištoljem pa bude npr 401l? mislim jel prolazi to na agrokarticu i za refakciju?

Kod nas nema tih ograničenja na pumpi (Bajmok) samo ono što sam aparat ima odnosno blokira na otprilike 97-98.000din ali odem, platim, vratim se i nastavim da sipam dok ne napunim burad. Sve litraže tj računi prolaze u eAgraru.

Nazad
Vrh