Cena ARENDE u vasem mestu???

Kod nas je toliki deficit vlage da ne znam kakva godina treba da bude da se to nadoknadi, u prevodu već je izvesno da će i sledeća godina biti loša...

Kod nas su vec u minusu svi koji su posejali repicu a nije nikla… videcemo sta ce biti sa psenicom i jecmom

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod nas je toliki deficit vlage da ne znam kakva godina treba da bude da se to nadoknadi, u prevodu već je izvesno da će i sledeća godina biti loša...
radim jednu njivu u donjem delu ataara kod nas.do 2010 redovno voda lezala u jesen i prolece.ima drugar tu neku vikendicu pored i bunar.eo od 2022 kako malo pa malo suv.prosle jesemni je bilo do kolena.danas tamo sejao psenicu i odoh do bunara da vidim koliko ima.suh ko barut ni kapi oblio me znoj.do 2015 tu redovno vode bilo vec na metar dubine a od 2018 nivo vode pada stalno

Isto je i kod nas, davno sam postavljao snimke vršidbe žita kombajnom sa gusenicama jer drugačije nije moglo zbog podzemne vode. Znači u julu podzemna voda izbila u dolove. Pored te njive je salaš mog kolege i sad već dve godine (možda i tri) kako je suv bunar na salašu. Zamisli kolika je to visinska razlika između podzemne vode na površini i dna bunara... Isto je naravno u celom ataru. Jedno vreme su kružile priče da je podzemna voda nestala zbog naglog i jakog eksploatisanja naftnih bušotina u našem ataru, ali sad se vidi da je to pojava na širokom području Bačke (za ostale krajeve ne znam).

Nazad
Vrh