Komsija ?Oni idu na prosek celokupne zemlje koju rade,a ne te jedne koju puno plate.To sam cuo od coveka koji radi par hiljada ha
Za iducu 52e + PDV. Za ovu moz' da bude i 30 ili 70e ne vredi ti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Komsija ?Oni idu na prosek celokupne zemlje koju rade,a ne te jedne koju puno plate.To sam cuo od coveka koji radi par hiljada ha
Ti si jos mlad covek, kad budes sejao na svojim parcelama , 10-15 godine repe...onda se cujemo. Ja sam na svojima imao 6 godina, zadnju 2019 i jos se prepoznaju koje su bili.....Pricam za nas teren!Kad bih uzimao arendu na 1 godinu ili na vise ali da znam kad izlazim zadnje godine bih sejao repu i vadio po sto vecem blatu.
Isti rezultat bi dala i soja,kukuruz kad bi masina od 40t bruto slagala prohod do prohoda na 3m sirine po blatu da tone 20cm.
Kad se repa izvadi po suvom da se samo ripne poznaju tu nema pada prinosa.
Ima druze, ima, kako god da se vadi smanjenja prinosa. Slazem se da se totalno unisti kada se po blatu radi to je katastrofa za usev sledece godine....Kad bih uzimao arendu na 1 godinu ili na vise ali da znam kad izlazim zadnje godine bih sejao repu i vadio po sto vecem blatu.
Isti rezultat bi dala i soja,kukuruz kad bi masina od 40t bruto slagala prohod do prohoda na 3m sirine po blatu da tone 20cm.
Kad se repa izvadi po suvom da se samo ripne poznaju tu nema pada prinosa.
Onda je ta tvoja zemlja extra mega giga dobraIsto to pricaju za suncokret kako zaprlja njivu,isposti i slicno a ove godine mi kukuruz u istom delu atara na suncokretu isti kao i na sojistu.
Kel pricamo o redovnoj ili nekontrolisanoj setvi bilo cega ?Sloba iz crepaje sta kaze koliko je unisten atar crepajacki od nekontrolisane setve repe...
Redovna setva se oseti na dve godine posle repe, nekontrolisana setva 3 puta u 5 godina moze da degenerise zemlju na duzi period.Kel pricamo o redovnoj ili nekontrolisanoj setvi bilo cega ?
To sto je kod tebe tako ne znaci da je i kod nas drugih. Ubedljivo najlosiji kukuruz kod nas u ataru je na suncokretistu, ne samo moj nego sve parcele. Kada ima kise bude dobar kukuruz na suncokretu. Dogodine ako bude susa, na parcelama gde je sad suncokret i poseje se kukuruz nece biti nista.Isto to pricaju za suncokret kako zaprlja njivu,isposti i slicno a ove godine mi kukuruz u istom delu atara na suncokretu isti kao i na sojistu.
U ratarstvu bolje da si strik kupe i neku banderu da traze vec da placaju takve cijene..... Koji umobolesnici ukoliko se o ratarstvu radiSpremaju se ponude za crkvenu zemlju na 140000+
Kazu ljudi ima racuna.