Cena ARENDE u vasem mestu???

Ja svake godine cujem da ce ti najveci propasti, a njima nikad bolje. Od destilerija do cisterni od 100000 evra samo stizu ponovi. Zemlje nigde na vidiku, cuo sam par primera gde je placeno 12000 po jutru, trenutno jedino sto znam da nije prodato je u Vognju gde covek trazi 15000 po jutru.

Gde je ekipa iz Rume, Mitrovice, Lacarka i okoline... na protestima? Izgleda se lizanje dupet. nekima dobro isplatilo.

Sremac84, eto i ja sam juce saznao da je jedan stranacki podoban ponudio 60 evra vise za zemlju koju ja radim...

pa realno na nekim reonima i nije jer prinosi su bili i bice ovi
psenica 4t/kj
suncokret ce biti blize 2t/kj
kukuruz od 3 do 4t kj
repicu imali preko 15m cak i blize 20m/kj
reklo bi se prosecna godina
Kod mene je za sad
Psenica 3.5 t / kj
Suncokret 1.5 t / kj
Kukuruz ?????
Malo tu ostane kad se sve izracuna...

pa realno na nekim reonima i nije jer prinosi su bili i bice ovi
psenica 4t/kj
suncokret ce biti blize 2t/kj
kukuruz od 3 do 4t kj
repicu imali preko 15m cak i blize 20m/kj
reklo bi se prosecna godina
Kod nas:
Pšenica 2200kg/kj
Suncokret će biti od 1500kg/kj do 2000kg/kj
Kukuruz od 1000kg do 3000kg
Soje 0kg/kj

Није ратар угрожена врста ако му ветар дува у леђа, а многима дува...остали ћемо да пукнемо због таквих, којима ветар дува у леђа и за које нема зиме и када је суша, ејр ће све то њима народ позлатити....

Kod nas već prelazi 500e/kj,ali i njima trnu zubi pa ne plaćaju uredno... Kaže da ima računice da se radi po 500e a sad kukaju kako neće imati ni ulog da vrate...

Kod nas već prelazi 500e/kj,ali i njima trnu zubi pa ne plaćaju uredno... Kaže da ima računice da se radi po 500e a sad kukaju kako neće imati ni ulog da vrate...
Vi iz Silbasa, Despotova, Pivnica, Paraga... niste u vinklu da Bog sacuva 😎
Imate tamo par njih koji uzimaju posto poto i sva poskupljenja krecu od vas.

Sto se tice uzimanja zemlje u arendi od ljudi koji su bili zakupci 15 godina pocelo je i kod nas.
oduzeta mu je zemlja sa 200 e arende i data drugom za 270 e bez razmisljanja!
Ovaj stari zakupac nije hteo doplatiti toliko a ovaj drugi dao novac unapred!
Pricam sa jednim komsijom i tvdim da nije to u redu i da na nekim mestima neki lome ledja ili prskaju im totalom ili zapale ono uduzeto a ovaj se cudi i pita se zasto jer navodno sve je tu jasno. Dajes vise i sta te boli uvo za drugog.
Ima nas svakakvih!

Предпостављам да знам разлоге избегавања уговорне обавезе. И власника власника земље и закупца. Али једном и то мора доћи на дневни ред да би обе стране биле заштићене.
Ако је неко испратио перформанс марјана ристичевића, он би свашта нешто усвојио на седници владе.

Imaju sigurno ugovor i sta ako ga ima i u vecinu slucajeva imaju neke prvobitne ugovore koje se jos vrte i fotokopiraju a navodno pise u njima da zakupac je duzan da vraca zemlju zakupodavcu nakon skidanja useva ukoliko zakupodavac to zeli!

Sto se tice uzimanja zemlje u arendi od ljudi koji su bili zakupci 15 godina pocelo je i kod nas.
oduzeta mu je zemlja sa 200 e arende i data drugom za 270 e bez razmisljanja!
Ovaj stari zakupac nije hteo doplatiti toliko a ovaj drugi dao novac unapred!

Pricam sa jednim komsijom i tvdim da nije to u redu i da na nekim mestima neki lome ledja ili prskaju im totalom ili zapale ono uduzeto a ovaj se cudi i pita se zasto jer navodno sve je tu jasno. Dajes vise i sta te boli uvo za drugog.
Ima nas svakakvih!
A kad bi pogledao istu situaciju iz ugla zakupodavca?
Šta ako neko iz te arende živi? Npr. ostareli poljoprivrednik koji ima samo onu mizeriju od paorske penzije. Tome je arenda praktično jedini izvor prihoda. Zašto da ne uzme više od drugog ako stari zakupac neće da da više?
Da li bi ti iz razloga dugogodišnje saradnje davao tvoje proizvode otkupljivaču koji daje 35% nižu cenu, ili bi odneo robu nekom drugom koji plaća veću cenu?

I svi ti što izdaju zemlju u arendu bili stari ili mladi, ko god ima malo "više" zemlje imaju i gazdinstvo i još uzimaju i tu crkavicu....e pa ministar je obećao da će to od sledeće godine biti sasečeno u korenu za početak. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Nazad
Vrh