Cena ARENDE u vasem mestu???

Не знам како је вас у околини али овде усмени договор је мало превазиђен. Више личи на глуве телефоне. Ко хоће уговор, траже на више година и снижавају цену.
Писао сам већ, остајали људи без аренди а да ни не знају, само их газда заустави на улици и каже ја од сада радим ту и ту земљу.

Ћао свима. Зна ли неко како се крећу цене аренде у Ковачици, Црепаји и околним местима?

Ja sam na granici, sa samim sobom, da li da ustanem ili da odustanem...
S druge strane da će biti jeftinije, cena pasti, neće... A treba zemlje...
A ja stvarno nisam proklet,ne treba bi mnogo da bi bio srećan...

Otimacina i dalje od 300 do 400 € za kj.
To je i više nego super cena kada ima gologlavih da plate... Što bi moj rođak rekao : "Možda nekim ljudima treba pomoći da pre propadnu kada već tako srljaju u sopstvenu propast."

Ima jedan koji radi ovako.
Obeća ti koliko hoćeš za zakup. (NPK ne baca samo azotom posoli, seje kukuruz prve godine, plaćanje posle skidanja kukuruza). Ljudi čekaju pare kao doneće, u međuvremenu poseje žito. Kada ga zovu za pare, kaže slabo rodilo/čeka isplatu itd... Doneću za mesec dana. Ali ja sam posejao žito da znate. Čekaju čekaju.... Da im nešto siće 50-100e/kj da trenutno zamaže oči... Skine žito. Kada je već skinuo drugi usev. A nije skoro platio ništa. Svima žao da izgube arendu za "2godine" koliko im je obećao.... Pa mu niko ne otkazuje, a on radi i dalje, ali uvek kasni plaćanje tog duga.... I tako on radi na dođem ti 100-150kj.... + svoje....

Trebalo bi da je to uobičajena pogodba .
Svako ko radi drugačije , na dodjem-ti , sam je kriv za sve što ga kasnije snadje .
Sam se namestio . . .

Uvek je bila u novcima isplata samo se vrednost iskazivala u žitu pa puta cena pšenica na taj dan u žetvi dal unapred ili unazad za godinu dana

Ja svima placam unapred, jedino jednom rodjaku 3.5 kj posle dve godine placanja unapred me je zamolio da to bude u avgustu za tekucu godinu kao njemu tako odgovara. Reko ok nema frka 🙂

Ja imam jednog kome plaćam u avgustu -septembar za narednu godinu a imam i strica kome plačam do nove godine za godinu unazad ostali su u tom rasponu od 15-16 meseci kako kome odgovara.

Imam raznih, ali uglavnom mi je raspored plaćanja takav da skoro svaki mesec imam neko plaćanje arende.

Imam slučaj čoveka čiju zemlju radim, sam me je zvao da mi ponudi. Dogovorili se za kiriju, rekoh kad plaćanje? Kaže za dve godine..
Rekoh unapred ne plaćam. Kaže on, ma jok, kad prodje dve godine onda mi daš pare za te dve godine, jer od para što mi daš za jednu godinu ne mogu da uradim ništa, a kad je duplo onda je to već nešto... Rekoh važi.

Nazad
Vrh