Cena šljive 2012.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam ovde na odmoru:osmeh:Inace se bavim malinom koja je stajala pored sljive u istoj kesi od 2.5kg i kosta samo 18,80sfr

---------- Poruka napisana u 20:44 ---------- Prethodna poruka je at 20:38 ----------

 
Stenlej je juče u Žitorađi i okolini otkupljivan po 20 din. Otkupljivači najavljuju veću cenu za nekoliko dana.
 
Trstenik ( bivsa Sloga ), cena bilo koje sljive je 25 dinara.Sljive su im potrebne za susenje i trebaju biti normalne zrelosti (ne previse zelene i ne previse zrele).
 
Banjaluka. Cijena Čačanske Rodne za rakiju je od 0,25 do 0,30 evra, Stenli za konzum od 0,35 do 0,45 evra u zavisnosti od kvaliteta i krupnoće.
 
Pa nije cudo sto iz Bosne dolaze da kupe sljivu kod nas u zapadnu Srbiju.Cena je 40-50% niza kod nas.Vise se isplati pocupati voce i kupiti kamion za preprodaju,nego saditi,tanjirati,prskati... :osmeh:
 
Juče bio kod Mike u hladnjači. Davali Švabama po 37 robu preko 35mm. Valjda je nešto stalo sa tim pa sad ide samo za Ruje.

Obim 33mm :osmeh:!
 
Zavrsena berba stenleja,12 tona na 250 stabala po vec ranije ugovorenoj ceni od 25 din za cepanje u plasticne gajbe,klasika branje sve na red.Hladnjaca ABD Prom.
Mlade zasade i ne racunam,tu je bilo malo,tek se razvija.
 
konacno cena preko 20 centi :)
Cestitam!
Ja prodajem tresenu za susenje po 21.
Dobro je rodilo, videcu na kraju tacan prinos, ali prolazno vreme je odlicno.
 
Ovaj hladnjacar placa 20 sada,ali cije je vocnjake obisao i uzeo uzorak i naravno posle toga ugovorio kupovinu tu placa jace jer zna sta dobija,da kazemo ide na sigurno.Naravno cena se razlikuje od mesta do mesta ali je slicna.Kako sam informisan kod nas sljiva za susenje je 18-19 dinara.
Rodila je dobro,odlicno,jedan deo je otisao na radnike za branje,dobar deo na ulaganje i opet se nesto zaradilo.Naravno moze i bolje ali dobra je i to zarada na 60 ari stenleja.
Vise sam se razocarao u lepoticu,ocekivao sam mnogo vise a otisla je za veoma slicne pare,27 din,pisao sam o tome.
 
Zdravo, pratim forum i vidim cene za slive koje ste objavili u bosni, srbiji ali najniza je u srbiju to mu dodje negde oko 0.20 eur. nije li to mala cena kod nas u makedoniju je 0,30 eur. na veliko.
 
Kao sto ironicni rece,u valjevskom kraju stenlej ide za 21.S'obzirom da je cacanka otisla mahom za 20,a bila je loseg kvaliteta,stenlej je trebao biti bar 23,mozda i 25.Al dobro,svaka godina za sebe.Ovde se ni jednogodisnju biljku ne isplati gajiti,a kamo li drvenastu za koju ti treba desetogodisnji plan.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh