Cena šljive 2011

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poceo otkup stenleja kod mene u Irigu cena je 18 dinara za kilogram.Sljiva mora biti na 70% zrelosti i mora biti zdrava neostecena sto znaci da nemoze da se donosi tresena sljiva.Svako zainteresovan treba da dodje dan ranije da uzme gajbe od otkupljivaca jer se bere u njihove gajbe.Kome Irig nije daleko neka navrati i dogovori se sa otkupljivacem.Inace otkup pocinje svaki dan u 17 casova na ulazu u Irig iz pravca Rume kod balon hale.
 
Stenlej ima malu cijenu jer je u jeku sezone, i rađa svake godine masovno, bar kod nas, pa "poklopi".
Juče sam obrao na komad i prodao svu čačansku najbolju za 0,30€/kg. Solarno plaćeno.

Bez da ikoga uvrijedim ali treba imati nešto u vidu, navodnjavanje je vrlo ključno u proizvodnji. Bez toga u ovim vremenima
ne treba ni otpočinjati podizati zasade. Opet ću se vratiti na početak posta, č. najbolja mi je bila u prosjeku težine 80-90g
plod. Bilo je kupaca, i da sam je imao 3 puta više, svu bi je prodao glatko.

Stenlej je već ranije promjenio boju i biće za branje (konzumnu potrošnju) za nekih 10tak dana, a navodnjavam ga
svaki drugi dan. Ako mu cijena ne bude najpovoljnija, bar će voda da namiri onih 30% (težinu) u cijeni zbog čega će mi
biti smiješak na licu.

Ljudi, ne klonite duhom!
 
:)

Pa gde si bre ti kao Glavni forumski destiler treba da si na ovoj temi svaki ddan a ne da nemozemo da te dozovemo:haha:
Veceras mi je @krcinac dojavio da je u Krusevackom kraju pocela danas berba najbolje za konzum po 30RSD nije nesto ali u odnosu na ove cene gore:ppozdrav:

Evo me kolega, malo sam sebi dao odmora pa sam otisao na more, veceras krecem pa se dajem u ozbiljnu potragu za sljivom... :ppozdrav:
 
Kod mene jos niko nece stenlej,polako sve pada na zemlju,znaci pola ce u rakiju.U Irigu je 18 din. to je tacno ali za konzum u gajbice.Sta da se radi,sta je tu je:ppozdrav:Motorna testera je lek!
 
trenutno stanje stenly ide 25 din konzumni ali mora da je krupan , a i industriski ce izgleda da dodje na 20 din.
 
ovde se iznose skroz netacne informacije.
Srbomire kao prvo stenlej u okolini Nisa je jos zelen,tako da je neupotrebljiv za bilo kakvu upotrebu. To se otkupljuje moravka,ali nas narod mesa i otpao stenlej.
Cena se ocekuje priblizno ista kao i prosle godine,otupljivaci imaju mogucnost placati stenlej do 25 din za susenje,jer je susena sljiva vec ugovorena.
Sto se tice podbira za rakiju u Topoli se placa 14-15 din. Ovo su sve proverene informacije!!!
 
Danas sam razgovarao sa čovekom oko šljive, za sada bere stenlej, a što opadne i što nije za prvu klasu ide u preradu, trenutna cena šljive za preradu 20 RSD, rekao mi je da ga zovem za desetak dana imaće veću količinu i biće jeftinija....
 
Ja uspeo da dam nesto stenleja u rakiju po 10din.Otkupa nece biti kod mene,a u okolini uzimaju samo odredjene kolicine po 11din.Obidje ja ovih dana cetvrt srbije zbog prodaje sljive za susenje ali cene vece od 11 nema.:ppozdrav:
 
Danas sam razgovarao sa čovekom oko šljive, za sada bere stenlej, a što opadne i što nije za prvu klasu ide u preradu, trenutna cena šljive za preradu 20 RSD, rekao mi je da ga zovem za desetak dana imaće veću količinu i biće jeftinija....
Nemoj to uzimati Matke
Stenlej i nije neka kvalitetna sorta posebno ne za rakiju, jos ako je to otpadak od onoga sto bere za nekog drugog dobices bas losu sirovinu za rakiju, i a i to je preskupo imajuci u vidu ovogodisnju cenu.
Bolje ti je uzmi cacansku rodnu, dobro zrelu, to je mnogo bolja varijanta.
Ne znam kakva ti je organuizacija, imas li neki jeftiniji prevoz (svoj kombi, kamioncic, mozes liod nekoga da pozajmis i sl) ili moras da kupujes frakno kod tebe. Najjeftinije bi obezbedio sljivu ako imas jeftin prevoz, doneses svoje plasticne dzakove i par tona bi ti se sakupilo u toku tog dana. Prisustvujes cak i kupljenju da ti ne uvaljuju bas svasta u dzakove.
U slucaju da ne mozes to da obezbedis imas rizik od trpanja svega i svacega u dzakove (suve, trule, presitne, nedozrele) i prevoz povecava cenu.
Ako si zainteresovan javi se pa da vidimo moze li se nesto napraviti. A uveren sam da moze.

Mirko 15, cena stenleja za susenje je 14 15 dinara, ne znam gde si ti sve bio ali ovo sto pises niej tacno.
 
Ja ocigledno zivim u tunguziji.Ma ja budala mrzim sebe pa ocu da uvalim sljivu po 11 a svi placaju 14-15.Necu se uopste ubedjivati oko cene,samo dajite po zamisljenih 20din.Mozda bude i doplate.::novac:::ppozdrav:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh