Cena ćuraka i ćurećeg mesa

E sta smo mi sve ocekivaliii.:osmeh: Cek prvo da pojeftini hrana.Tek onda cemo da vidimo koliko ce ta jeftina da ucestvuje u ceni,pa da se izvede kalkulacija.Mada mislim da sa nasim radom i na zalost radom mnogih kalkulisu drugi i isti odredjuju cenu.Nama ostaje samo nada,a ona umire poslednja.:haha:
E da :ppozdrav:
 
Kad su u pitanju ta pojeftinjenja hrane ja sam uvek bio pesimista.A cinjenica da narod nema::novac:: i sad zbog te cinjenice se ne moze dzabe raditi.Zato sam ove godine smanjio broj curaka za prodaju.U svakom slucaju za svaku neprodatu imace negde mesta u nekom cosku zamrzivaca i da se prirpemi ona vatrostalna cinija o kojoj smo pisali.A i prtodimljenom se ne manise :ppozdrav:
 
^ Можда готове смеше, али ја сам већ купио 2 џака тритикала по 20 дин/кг прошле недеље, што је огромна разлика у односу на 35 дин, колико је био у мом крају до недавно. Сам сељак од кога сам купио предвиђа да ће се житарице теже пласирати, самим тим бити јефтиније, јер више нико не држи живину и стоку. Нисам био на пијаци (Болеч) последња 2 викенда, али последњи пут кад сам био, џак кукуруза је већ пао са 1500 на 1300. Вероватно ће и соја истим путем. Дакле, сви на прекрупаче и мешалице и спремајте сами што више.

Даље... Ја ове године користим "Patent komerc" и Ћ2 је био 1700, Ћ3 1580, али је зато Ћ4 1250 (све џакови 25кг), што ипак није занемарљива разлика, иако је Ћ4 прилично лошији по правилу, колико ја знам. Свеједно ћу вероватно почети сам да мешам, ако нађем премикс и кад проверим цену соје код мог "добављача". Ови моји лудаци већ једу 20 кг дневно, могу да замислим колико ће тек да ждеру, како буду расли. Тако да ће и 2 динара по килограму хране много да значе. Храна за ћурке јесте најзахтевнија по питању протеина, али сам сигуран да је квалитет буђаве четворке достижан и у кућној радиности

Ајд' :ppozdrav:!
 
Evo povodom pojeftinjenja hrane, danas sam presao na 16% proteina (Jabuka je u pitanju), cena je 524 din. znaci da je pojeftinila posto je cena bila prosle godine i do pre par dana bila 600 din. OPvo je nova cena kazu prodavacice od skoro.
 
^ Треба ту војску нахранити, свака част. Као и у свему, увек је повољније гајити на велико, јер се сви трошкови пропорционално смањују. Ипак се надам због тебе да нешто хране и сам произведеш
 
curke prodajem sa 18 do 19 nedelja starosti i tezina je oko 10 do 11 kg a utrosak hrane je oko 2,75 kg po kg prirasta a curane prodajem od 20 do 24 nedelje i tezine od 16 do 20 kg.Hranu ne proizvodim sam i ako sam probao ali je bilo veliki rastur jer sam pravio 3 i 4 ali su navikle na briket 2 ba su samo trazile briket.Svi koji tove na malo isplati se da sam mesa a ako treba pomoc oko recepture tu sam.
 
Kao i u svemu,trziste je najbitnije.Curece neso je izuzetno zdravo,ali nas standard je takav kakav je,te zna biti problem prodati,pogotovo veci primerak.Isplativost je kod curaka uvek bila,jer i ponuda nije prevelika. Branko123 receptura i razmena iskustava bi uvek dobro dosla.:ppozdrav:
 
Може може Бранко, ја се одавно спремам да сам почнем да мешам. Мислио сам неку рецептуру на своју руку, као и раније, али боље је и сигурније кад ти неко искуснији напише. Чак сам припремио и мешалицу за бетон :) Али истина је да прашкасто више растурају. Међутим, кукуруз код мене 1200 џак, тритикал 1000-1100. А кило "четворке" и даље 52.

Хвала унапред!
 
^^^ Да ли је у Максију 700 дин/кг на целу ћурку? Нисам до сада нигде у Максију видео целе ћурке, па сам радознао. То би нам ишло бесконачно у прилог, јер уопште није јефтино. Ја сам планирао да продајем по 550, али сад кад сам прочитао ово, можда ће бити и 600.

Баш ћу погледати.
 
^^^ Да ли је у Максију 700 дин/кг на целу ћурку? Нисам до сада нигде у Максију видео целе ћурке, па сам радознао. То би нам ишло бесконачно у прилог, јер уопште није јефтино. Ја сам планирао да продајем по 550, али сад кад сам прочитао ово, можда ће бити и 600.

Баш ћу погледати.
Ja sam ugovorio prodaju po 620 oguljene i isecene a to mu dodje valjda slicno kao 550 u komadu sa kozom.
 
Ja ću uređene prodavati po 600, prošle godine sam prodavao po 550. Takođe nadimim 2 sata batak, karabatak i krila ko hoće, a hoće skoro svi ::namigivanje::, to je gratis pošto su mi to stalne mušterije, imam 18 ćurana, 3 za mene a ovih 15 je bilo ugovoreno, kao i svake godine što radim, pre nego što su i stigli kod mene.
 
Nazad
Vrh