Case

2ftNC.jpg

Jedna iz oranja ove godine... Potrošnja se kretala u soji 12 litara a u kukuruzu i povrću 15 litara...
Brzina u soji je od 8,5-9,2 km/h u kukuruzu od 7,2- 8,8 km/h..

Moze neko ukratko da mi isprica nesto o ovom Case-u CVX 150, valja li? Sto se tice stanja, traktor je top, 2002 god, 3600 sati, 150 konja.
Banke - 39.900e sa 20%porez, nismo pricali oko cene, ali bi spustio par hiljada

ispade da je godisnje radio 240rh,sto je blago receno nemoguce,ne postoji takav pacijent koji ce za traktor dati 60-70t € i da mu on radi par dana u godini,nema smisla,rh nisu tacni sigurno,jer ja sam prije par godina kolegi obradjivo zemlju dok je on bio u njemackoj,traktor mi je predo pred novu godinu i citavu godinu sam obradjivo 2,5ha sa njim,oranje,sjetva,berba,apsolutno sve na ta 2,5ha,i napravio sam 300rh,a ovaj sigurno nije obradjivo 2,5 ha

Ja znam jednog sto bi ti kazo pacijenta,kupljen nov,samo ore i sprema,i za 7 god ima oko 1000 rs...provereno...sto ne bi bio jos neki takav .

Molim te kako si ti uspeo na 2.5 (dva i po) hektara napraviti 300 radnih sati? To je 4.35kj povrsine i to se uzore za 9 radnih sati sa 60ks traktorom ili za 15-16 radnih sati sa 539. Priprema, setva, berba moze jos maksimalno biti oranje x2, dakle 50 radnih sati taj traktor nije mogao preci ni u kom slucaju.
Nas 558 napravi 250 sati oranja, spremanja na 70kj ili 40ha sto radi. Fergusoni naprave po 300rh, a izmedju ostalog oprskaju 500kj ratarstva i vocnjaka 15kj x 15 puta (moje + usluge). Vestak bacam i drugu pa vestak ide na 100kj 2x nekada i 3x. Sve to kada se spici opet ne mogu preko 600 sati njih dva u zbiru.

nikakva greska kolega,jesam jednom njegovom prijatelju u proljece s roto drljacom pomogao u pripremi sto sam zaboravio navesti,ukupna povrsina je bila 7 ha a 3 traktora i 3 roto drljacesu bile na njivi tako da to nije nesto narocito sto moze prevagnuti,ali nebitno ovo moje,bas cu ove godine na svom traktoru zabiljeziti broj rh 1 januaru pa da vidim do 2019 koliko ce napraviti i na kojoj povrsini,naravno nisam mislio u gornjem postu na pripremi 2,5ha nego godisnja obrada tih 2,5ha,kukuruz-psenica je islo,+ transport roda,a ako pronadjem slike,jer slikao sam tada sat od traktora msm 1 ili 2 januara te godine pa opet do 1 ili 2 januara te godine,ako uspijem naci slike postavljam ih,naravno vi kada skinete ebi sliku mozete provjeriti i datum kad je ona kreirana

Prijatelju ja radim malo više od tih 2,5 ha(puta 40) imam tri traktora pa nemogu da napravim prosek od 300 h/po traktoru.Vodim evidenciju zamene ulja sa datumima pa znam.:ppozdrav:

Ja samo ne znam kako iznosite takve nebuloze, pa ovde na forumu ima ljudi koji su osedeli na traktorima, ljudi koji dane i noći provode za traktorskim volanom...

Sad racunam za mog kejsa, pa ako je na 2.5 ha pravio 300 sati... auuu, pa on je onda komotno za staro gvozdje :D

Moja jedna parcela je tacno 2.51ha i na njoj sejem repu na 2 godine (Spajicima sam pricao oko te njive). Pored najintenzivnije moguce kulture ja ne verujem da napravim na njoj vise od 20 rh sve ukupno. Pritom moje masine su mini mikro spram nekih ovde.

Verovatno mu sat broji i decimale pa je od 30h mislio da je 300rh, na tu povrsinu je mnogo realnije 30rh.

Sent from my Lenovo K10a40 using Tapatalk

Ja sam 2011 kupio traktor Mc 105 proizveden 2008 g sa 700 rh(kupljen od banke).Radim (oranje ,spremanje)oko 60kj i traktor sada ima 2304 rh.Menjam ulje uoči oranja svake godine mada nebi moralo,a u kombajnu NH1550 svake druge godine.Ne znači uvek da da traktor mora da je radio u smenama.Uostalom tragovi habanja nemogu se baš lako sakriti i sa 2000rh traktor je mora biti kao nov (gume isto godište bez znakova habanja)Najsumnjivije je 5-7ooo rh jer lako može da ima jedinicu ispred.
Inače u susednom selu ima JX95 kupljen pre uvođenja PDV-a sada ima1400rh.:ppozdrav:

Ps.Ove gume na kejsu moraju biti 2002g i onda ima te sate sigurno!

Lepo je napisao da mu je covek ostavio traktor da se posluzi i da obradjuje tih 2,5hektara. A to sto je uzorao pola sela i pretanjirao dva sela to nece coveku prijaviti, pa eto zakljucak gde je napravio 300 sati :haha:.

Uvek ta debata oko radnih sati, kad ima 7-8 hiljade to je ok, cim ispod 5 hiljada to nikako nije tacno. Pa ja gledam uvek uzeti masinu sa sto manje sati, i biti miran bar nekoliko godina, sto sa 7-9 hiljada necu sigurno, ne znam cemu to, ali ajde.
Evo moj masej, uzeo sam ga sa 3200 sati, i evo za 8god napravio svega 600sati, dosao je na 12hektara, sad je na 21hektar.
Nego ne dobi ni jednu informaciju o traktoru ovako ?

Nije baš zastupljen kod nas taj model sa tim menjačem,toliko mogu ti pomoći...:ppozdrav:

P.S. I fali svaki drugi šraf ili brezon iz prednjeg točka.:osmeh:

Nazad
Vrh