Case

Imao prilike da vidim u jednoj Case kombinirki motor iznutra, motor je mwm , taj je pojeo i stubline i karike od nerada:haha:.

Da tako robusne prave i ostale Case traktore bili bi neunistivi.

Данас сам коначно пазарио сервисну књигу за максума 5100 серије. Књига има преко 2000 страна, а цена боље да је не спомињем јер ћете рећи да нисам нормалан колко је изашао.

Иначе напомена за све који сипају антифриз у серију 5100 па и у малко новије максуме. Сипати искључиво зелени антифриз, никако црвени јер ће вам уништити дихтунг на глави мотора, а нови кошта 180 евра. Мој рођак се зезнуо па је усуо црвени антифриз, јер траје 6 година и прошао је како је прошао.

Poslednja izmena:
Zeleni antifriz se sipa u sve traktore koji imaju aluminijumske hladnjake, da ne bi došlo do oksidacije, i eto belaja.
U svakom uputstvu za traktor piše sta fabrika preporucuje.

U toj knjizi ima samo za tvoju seriju 5000, ili još neke? I jel ima komplet sklopovi, menjac, hidrauliku, dif, itd.?

Poslednja izmena:
Ako je to što si kupio Service Manual,(pravi radionički priručnik)a predpostavljam da jeste,onda nije mnogo koliko god da si ga platio.To je knjiga koju vredi imati uz traktor.

Прави назив је Workshop service manual на енглеском, а на српском би то био радионички приручник и да има све са свим сликама, шемама електрике, на који начин се ради ремонт комплетне хидраулике, мењача, пумпи сви склопови, да не набрајам даље....

Ми овде имамо service manual за серију 5100, али у њему нема ни 20% ових ствари што у овом Workshop manual има.

То је само за серију 5100, јер свака серија трактора има свој приручник.

Сада могу да радим комплетан сервис трактора и да не зависим од никога и да ме при томе не огуле за руке...Рођак је брсни познавалац електронике јер је дуго година одржавао елеткронику на тенковима М-84 и ово му дође како он каже просто ко пасуљ, а поготово сада када сам набавио овај радионички приручник. Јер им је највећа боља управо та електроника. Хидраулика мање више, то свако може да поправи, али електику тешко.

Не разумем какво упуство за комп?

Jesi razmisljo da sebi odstampas? Da ne letis u kucu u kombinezonu i masnim rukama po kompu ili razvlacit produzni da napojis laptop dok se radi kroz dan i noc. :osmeh:

Још да плаћам и штампање, а шеме које су на А2 формату, јел бре јел знаш колко то све има да ме кошта на крају. Ко светог Петра кајагана...Много је браћала, на ове јадне цене свега......Имам таблет фин, па ћу њега да мастим ако затреба....

Ja sam workshop manual za kombajn ipak odštampao,a elektronsku verziju imam bar na 4 mesta skladištena.Elektronsko zna da crkne,štampano ne.

Galicije ne znam sta je za tebe bogatstvo,ali sama knjiga bi kostala 2 crvene maximalno i jos toliko par tih shema da se odradi. Pa nije to rucni goblen,nego odstampaju za par minuta,bar u NSu mozes da biras.

Вау, јбт па требао сам ставити и смајлије да би разумели да се зезам. Већ сам је одштампао и изашла ме је 1500 динара са све коричењем у копи центру....

Evo ti i traktor i miris...

case.jpg

Nazad
Vrh