Brama (Brahma)

Evo i mojih

brama1.jpg


brama2.jpg


brama3.jpg


brama12.jpg
 
Da nije malo mešano sa sasexom, brame koje sam gledao su jednobojne?

https://www.google.rs/search?q=ligh...Tkh4Bo&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=651

Nije :cao:, već im je zajednička boja tzv. bela kolumbija, kod nas je Brama u ovoj boji i najzastupljenija. Naravno da je i Saseks najpoznatiji i naj zastupljeniji u toj boji, mada ga ima i u još nekim

http://www.avikultura.com/t300-suseks

Takođe , u bela kolumbija boji možeš naći i Talijanke kod nas, bez da su mešane ni sa Saseksom , ni sa Bramom.

http://svijet-ljubimaca.com/forum/viewtopic.php?t=25440&postdays=0&postorder=asc&start=0
 
Poslednja izmena:
Sve pohvale za brame prelepe su:) I ja imam 4 2 zute kolumbijke I 2 crne ne znam kako se te zovu to su koke a jedan petao je zuti kolumbijac a drugi jerebicast,izlezeni su 19maja I zanima me kada bi trebali da pocnu nositi jer dolazi zima a njima ce u januaru biti 8 meseci a to sam procitao da im je vreme za nosenje,pa da li ce zima uticati na to?!
 
Pero hvala, a što se tiče pronošenja tačno je da pronose sa oko 8 meseci. Meni su one na prvim slikama izležene u junu 2011, a pronele polovinom februara 2012. A u februaru znaš kakva je bila zima, ali meni su bile u zatvorenom, u štali . Naravno , ne počnu sve odjednom, potrebno je da prođe bar dve do tri nedelje da većina koka počne da nose. Ako su ti još mladi petlovi, to će ti dodatno odložiti stavlljanje jaja u inkubator, jer su nezgrapni i veliki pa je potrebno bar još 20 -tak dana da bi sva jaja bila oplođena, iako sa petlom Brame ne ostavljam nikad više od 5 koka, najbolje 4. Ali kad "savladaju zanat", i ako se dobro hrane tj dodaje i bar 20% koncetrata za nosilje, ima da super nose sve do maja. E tu se kao po komandi, bar kod mene , jedna za drugom sve koke Brame raskvocaju, kome treba super, a pošto imam 2 inkubatora, to me ni malo ne obraduje. Taman jednu nekako "nagovorim " da odustane, druga se raskvoca i nastane igranka bez prestanka ::namigivanje:: sve do sredine juna.
Znači, za piliće kad budeš hteo da ležeš, najbolje ti je mart i april ako imaš inkubator, ili domaće koke.
Na ovim mojim slikama sa njima je i mladi petao Srebrne Vijandote koji je sa njima odrastao, pošto i njih imam ali mi se izlegli skoro sve petlići pa sam njega ostavio, kupio sam mu pre dva meseca i mlade koke Vijandote, pa čekam još desetak dana da stasaju i da ga na njegovu radost prebacim kod njih, pošto su već i on i petlovi Brame počeli da pevaju i očekujem tuču uskoro ako ih ne odvojim.

Ali sve to i nije tako strašno ako se voli, u svakom slučaju, bez obzira na njihovu veličinu i karakterističnu namrgođenost,Brama je prelepa i dosta mirna živina.
 
Beco hvala ti na ovim korisnim savetima trebace mi sigurno,posto sam pocetnik,a sto se tice velicine i lepote po tome mi se i najvise svidjaju Brame:osmeh:.I ako bi mi mogao jos nesto odgovoriti kada tacno petlovi treba da se oglasavaju(kukuricu):osmeh:prvi put?Pozz
 
Evo, ovi su se izlegli 28. Aprila, a prvi put sam ih čuo 11. Novembra, znači nekih 6,5 do 7 meseci bi trebalo. Koke počinju da gaze nekih 2-3 nedelje pre pronošenja, ali to važi kod svih rasa, da koke kad počnu da nose jaja već budu oplođena, samo za razliku od nekih lakših rasa, kod Brame mora još malo da se sačeka pogotovo ako je petao mlad.
 
Danas sam merio petla bramu,i sa 6 meseci I 7 dana ima 2,6kg,sada neznam da li je to dovoljna tezina za njega za ovo vreme,a znam da treba da ima oko 5 kg!?
 
Slike mojih brama izlezenih u julu.Poreklo od kolege Bece,nazalost preovladavaju petlovi ,pa ako je neko raspolozen za zamenu neka javi.

 
BOCO, baš su lepo izrasli za 6 meseci koliko su stari, ali ići će oni još. Jedino mi mnogo žao što imaš taj procenat petlova. Kada si bio kod mene video si i mojih 15 tada pilića Brame izleženih krajem Aprila, čije sam slike ovde kasnije postavio, od toga je 6 koka koje sam i ostavio i 9 petlova... A od onih pilića Vijandote sa njima, samo dve koke, tako da sam i ja 02 Septembra išao u Požarevac i kupio meni 6 koka Vijandote, a od svih tih mojih Vijandota ostavio sebi samo jednog petla koji se i vidi na slikama gore sa Bramama jer su iz iste ture i zajedno odrasli. Prošla godina je baš što se tiče petlova bila kao ko ni jedna druga. Jedino je moja tašta imala više koka Brame od petlova, bili mlađi 7 dana od mojih, ali joj jesenas pokrali sve, još ne može da podođe ....Ne znam da li da joj opet dam, desiće se isto, a ko da taštu posle nosi na duši...::namigivanje::
 
Ovo je prvi put posle mnogo godina da uopste imamo neku zivinu u dvoristu i ja sam odusevljen koliko je Brama lepa i disciplinovana,pravi su ukras.
 
Ovo je prvi put posle mnogo godina da uopste imamo neku zivinu u dvoristu i ja sam odusevljen koliko je Brama lepa i disciplinovana,pravi su ukras.
boco orati paznju na ovo sto ti je reko beca,,kao pod komandu se raskvocavaju i ne snose,,to je i meni saseks radeo pa upola leto ostajem bez jaja pored njih sam obavezno imao lenhorna i kosovskog pevača.kosovci izvlače nosivost i da se pohvalim jedna pekinška patka pronela sad prvi put pozdrav
 
Nazad
Vrh