Odg: Borovnice
Miki, ja nemam zasad borovnice, imam 1ha zemlje i zelim da je zasadim. Puno sam gledao,citao,pitao i izgleda bez tog treseta ne moze jer on ima 3-4ph kiselost. meni su rekli da tog treseta ima u nekoj firmi na putu za N.SAD kad se izadje iz Zemuna,..,mislim da se zove Skala ili tako nesto.
Miki, ja nemam zasad borovnice, imam 1ha zemlje i zelim da je zasadim. Puno sam gledao,citao,pitao i izgleda bez tog treseta ne moze jer on ima 3-4ph kiselost. meni su rekli da tog treseta ima u nekoj firmi na putu za N.SAD kad se izadje iz Zemuna,..,mislim da se zove Skala ili tako nesto.
miki je napisao(la):Topola,a gde da nadjem litvansko treset..ko do prodaje u Srbiji?A piljevina od borova se verovatno dobija iz nekih pilana,mozda fabrika parketa (jedna mi je u bljizini kuce).Ako znate odgovor,pisite! Pozdravljam vas!
Post je spojen: [time]1291140445[/time]
_________________________________________________Provac hvala na informacijama, jos cekam od prima borovnice odgovore a mozda nece da odgovore, ovi vocari iz Jarmenovaca kazu da je mozda taj direktor Djuknic iz Prima Borovnice isti Djuknioc koji je njih 'udesio' mislim finansiski udesio.provac je napisao(la):eto vam dokaza da ne ukazujete poverenje ljudima koji su privatizovali zadrugu u belanoivci i koji se na svaki nacin bore da i dalje prljese ovaj dosta ojadjeni narod.svaka inf koju sam vam izneo je sto posto tacna sto se moze i proveriti.a izmedju ostalog vreme ce pokazati svoje pa ce se videti ko je u pravu.sta dalje da vam pricam ako se zna da su nam sednice od 16 -17 meseci prodavane kao trogodisnje i to po ceni od 5.00 do 5,2 eur i to clanovima zadruge onda vam je sve jasno .prevare na sve strane.tacno je da se borovnica izvezla po 9.2 e eur a da su clanovi na kraju dobili 5,2e , e a se vi upitajte gde je 50 posto novca otislo , a da vam samo skrenem paznju da je treca tura otisla i do danas dani nije naravljena kalkulacija , a izgleda da ce ljudima biti islaceno po 2,2 eu.mi cemo ovih dna dobti prave sadnice i po pravoj-nabavnoj ceni .kada stignu dobicete slike i skeniranu fakturu, da vam niko ne bi prodavao maglu.odgovor za mikija iz grocke je da ce se tesko borovnica adaptirati na tu kiselost ili ces morati mnogo novca da ulozis da bi je doveo na kiselost oko 5 sto je vec normala.to mozes ostici i sumporom kao i sa velikom kolicinom iljevine pretezno cetinarske , a moze u druge vrste sve osim bukve normalno da se kombinuje sa cetinarskom.za anonimusa iz rima borovnice koji skace sam sebi u usta obavestenje da je dragan nedeljkovic SAM ISTUIPIO iz zadruge a da nije iskljucen jer su ga clanovi zadruge odrzali i to vecinom glasova.toliko da se zna istina.mislim da se i kolega iz topole ovim postom dovoljno inf o cenam i nacinu rada bivse zadrufe iz belanovice.pozzzz