Bora

Džogi hvala mnogo za ove prelepe slike parnog valjka.Svaka čast ispoštovao si obećanje i poklonio nam ove lepe slike,ovako retkih mašina.

@Landinidrajver,valjak je vlasništvo mesne zajednice i nije na prodaju nažalost.Ja već 25 godina pokušavam da ga kupim,ali bez uspeha.Od tada mnogo je propao,korodirao je,a i delimično je očerupan.Nisam par godina bio da ga vidim,pa sam zamolio našeg revnosnog člana Džogija da ga slika da ga svi vidimo.Šefovi mesne kancelarije se menjaju,ali valjak ne prodaju.Savet mesne yajednice je doneo odluku da ga doveyu u centar sela gde će biti postavljen kao eksponat.A valda će ga malo i srediti?

@ landinidrajver masina se nalazi u vlasnistvu mesne zajednice Krasava...dolazili su neki kupci ali koliko sam cuo nisu hteli ni da cuju da ga prodaju...i cuo sam da je valjak ispravan ...

@Bora
Stvarno šteta, al nije još kasno... A da su ga dali vama, ne sumnjam da bi drugačije izgledo. Samo da ga neko ne izreže u staro željezo. Nego, koja je to marka? Nisam vidio takav znak još. Strašno volim parne mašine, možemo neku noćnu akcciju dogovorit, samo da nabavimo labudicu :D

@ Cika Boro hvala na lepim recima trebao sam ovo i ranije da uradim ali dobro sad.....

@ landinidrajver masina se nalazi u vlasnistvu mesne zajednice Krasava...dolazili su neki kupci ali koliko sam cuo nisu hteli ni da cuju da ga prodaju...i cuo sam da je valjak ispravan ...
Valjak je bio ispravan,i izvaljao je put od centra sela pa do ove lokacije gde se sada nalazi,u dužini od 2,5km i tu ostao za ceo život.Sada nažalost nije ni ispravan ni kompletan a i ne prodaje se,A tebi Džogi još jednom veliko hvala i u moje ime,kao i u ime svih posetilaca ove teme.

@Bora
Stvarno šteta, al nije još kasno... A da su ga dali vama, ne sumnjam da bi drugačije izgledo. Samo da ga neko ne izreže u staro željezo. Nego, koja je to marka? Nisam vidio takav znak još. Strašno volim parne mašine, možemo neku noćnu akcciju dogovorit, samo da nabavimo labudicu :D
Nevredi,pokušavao sam na sve načine da ga kupim,ali bez uspeha.Naravno da je došao u moje ruke,sada bi izgledao kao nov,a ne ovako,tuga da te uhvati.Valjak je Češke proizvodnje.A i ja sam pre 25 godina bio obezbedio labudicu,ako ga kupim da ga prevezem,ali ništa od toga nije bilo.

Neobična diploma za neobičan jubilej....U Valjevu je nedavno oržan 62-gi po redu,pod nazivom 014,ili Valjevski sked Radio-Amatera,na VHF frekvencija 145.300 MHz.Na drugoj slici dole čuči i naš član foruma Valjevac YU5DR,prepoznaćete ga nosi kačket Poljoinfo.Možda će on imati još nešto da doda.

Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us

@landinidrajver,veoma zanimljivo,a i on je hrabar čovek....Jbg.onaj Steyr ide 15-20 km na čas :sta: Ja ipak nebi to uradio :osmeh:

Ima moj muž ovakav isti motor,sprema se da ga baci u staro gvozdje...
Nado hvala na poseti ovoj temi,a posebno na obaveštenju da tvoj muž ima ovakav motor.Zmolio bih te da ga slikaš i slike postavi ovde.Z a motor sam zaintersovan i ja,a i naš kolega sa foruma Bela B. A pošto nismo baš blizu,bilo bi dobro da ga prvo vidimo na slici :osmeh: A eventualne dogovore ćemo na PP :ppozdrav:

Nazad
Vrh