Bora

Odg: Bora

mene bi malo interesovalo nekih podataka vezanih za ovoga gusjeničara , pošto imam u ponudi da kupim gusjeničar FIAT505 dobro bi mi došla koja informacija ::namigivanje::

samo vas posmatram :cao: :cao: :cao:

@Bela,svaka čast ala si načminkao ovaj lepi Fiat,samo šteta što neće da ga prodaju :udri: Ja sam imao sličan slučaj,bio je isto guseničar 14 Oktobar Kruševac traktor TG 50 :sta: Bio je izložen u jednom P.I.K-u,i obećali su mi ako se bude davao u otpad moj je,Ali promeni se sve,privatizacija,i traktor nestade bez traga :zli:
Post je spojen: [time]1283794632[/time]

Za ovaj Fiat,možda ti Bela kaže nešto više,ja ga nikada nisam ni imao niti radio :cao: :cao: Posmatraj ti nas,ali malo i učestvuj ovde zajedno sa nama :ppozdrav: :haha:

savoris je napisao(la):
mene bi malo interesovalo nekih podataka vezanih za ovoga gusjeničara , pošto imam u ponudi da kupim gusjeničar FIAT505 dobro bi mi došla koja informacija ::namigivanje::
TAj fiat što ste vi rekli mlađi od mog traktora.Moj guseničar ima četvorocilindrični dizel motor,interesantno je da startuje mali dvocilindrični boxer benzinac, koji ima dva karburatora i magnetno paljenje.On startuje s kanapom,možete to misliti kakav lep posio bilo nekada.A posle startovanja b.motora,ima na levoj strani ručice,kojima možete ukopčati pogon i tada polako počinje anlasovanje dizel motora.Još jedno pitanje je mehanizam za upravljanje,verujete ili nije,nema nikakva hidraulika za to,sve vrši mehanički uređaj i normalno nezavisne kočnice.I ima oko 55 K.S,i proizvodili u ranijem 50ih godina

Postovanje Bela B. Bio sam jutros na onom otpadu prvo da vam kayem gazdarica je ocaj za saradnju oni tockovi su otisli od radnika sam uspio saznati za 10 km po komadu a motor sam slikao i kaze da nije na prodaju probacu da postavim slike nesto me zeza u tome ako neuspijem saljem vam ih na email.

Bora je napisao(la):
Posmatraj ti nas,ali malo i učestvuj ovde zajedno sa nama :ppozdrav: :haha:

vidim da vama lijepo ide , a mene su učili da ako nemam šta pametno reći bolje da ćutim ::namigivanje::

nisam neki fanatični zaludjenik u stare mašine ali ih volim vidjeti i malo osmotriti

E pa to je onda jedno veliko nista ako ih on kupi gotove i samo ih licka,nikako nije isto kad kuci doneses hrpu zardjalog gvozdja i za nekoliko meseci rada ti toj masini ponovo vratis dusu i zivot,po meni je to najbolji kolekcionar koji ima par komada ali da zna koji mu je saraf zamenio nego da ima 50 komada a ne zna ni koje ima...
Cika Boro i Bela ::svaka cast:: za vas. :ppozdrav:

poljoprivrednik u pokusaj je napisao(la):
Postovanje Bela B. Bio sam jutros na onom otpadu prvo da vam kayem gazdarica je ocaj za saradnju oni tockovi su otisli od radnika sam uspio saznati za 10 km po komadu a motor sam slikao i kaze da nije na prodaju probacu da postavim slike nesto me zeza u tome ako neuspijem saljem vam ih na email.
Hvala vam unapred!Isto ide to i kod nas.Kao mafija,svi otpadi su isti.Ako ne kupim bar tonu gvožđa onda mogu ići dalje,jer njima jedan stabilni motor ne smeta ništa.
Šaljite slike,da bar vidimo o čemu je reč :bravo:

@NA postoje oni koji vole da se kurče , kako je moj ..................................
a većina nezna niti kako radi SUS motor ::lose::

i ja podržavam tvoju priču o šrafu , džaba meni 100 žena ako ne spavam sa njima :haha: :haha: :haha:

North ARMY je napisao(la):
E pa to je onda jedno veliko nista ako ih on kupi gotove i samo ih licka,nikako nije isto kad kuci doneses hrpu zardjalog gvozdja i za nekoliko meseci rada ti toj masini ponovo vratis dusu i zivot,po meni je to najbolji kolekcionar koji ima par komada ali da zna koji mu je saraf zamenio nego da ima 50 komada a ne zna ni koje ima...
Ja se slažem sa tobom u potpunosti,a ja i Bela smo baš takvi :cao:
Post je spojen: [time]1283885847[/time]

North ARMY je napisao(la):
No nije to tako strašno.Čovek nema vremena,jer ceo dan je u preduzeći i kontrolira njegove radnike,i posao jer on ne da bilo kakvog rada iz svoje ruke.A i ja mislim,da to je prava restauracija,koja bavi vlasnik sam ::svaka cast::Kod mene,ja montiram motor,čistim od rđe i od stare farbe,a posle farbam sa temeljnom,s gitom i kad sam sastavio sve onda farbam za originalnu boju,i to je najbitnija stvar i da mašina bude sastavljena od originalnih delova.Moj najveći problem,da nemam uređaj za peskarenje,no i takav kompresor bi trebalo kojom bi mogao poristiti.Peskarnjem može fantastično čistiti metale.Istog kvaliteta mogu i ja sa brusilicom i raznim četkama napraviti, a duplo više vremena ima,a ugaona brusilica ne voli te četke.Dva komada sam potrošio do sada,ne smeta da li je 500 ili 800W ima.

Peskara jeste prava stvar,ali mi amateri nemožemo sve nabaviti :nono: Moramo se snalaziti na druge alternativne načine,što je često i skuplje i teže uraditi,ali se na kraju uradi :udri: Svaka čast Bela,za svaku je pohvalu,tako mlad momak,a tako temeljno i ozbiljno radiš te stabilne motore ::svaka cast:: To više niko neradi,stigli su savremeni motori,a i majstori,tako da ovi naši već odavno su otišli u istoriju :ppozdrav:

Bela B. je napisao(la):
Gde ste ljudi?Šaljite slike o starovremenim mašinama ili bacite na forumu neku temeu, u vezi istog. :bravo:
Bela,na forumu Traktori postoji tema OLDTAJMERI gde možeš pisati o starovremenim mašinama :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1284142035[/time]

Meni je uvek sladje, kao sto pomenuste, da hrpi gvozdja udahnem zivot, ili dodam novu ulogu, zato stalno i mozgujem po radionici kako sta, i gde... Zato mnogo cenim sve koji sa svojih 10 prsta naprave nesto odlicno..... A vas cika Boro posebno.....

zokidrum je napisao(la):
Meni je uvek sladje, kao sto pomenuste, da hrpi gvozdja udahnem zivot, ili dodam novu ulogu, zato stalno i mozgujem po radionici kako sta, i gde... Zato mnogo cenim sve koji sa svojih 10 prsta naprave nesto odlicno..... A vas cika Boro posebno.....
Hvala zoki,ali iskreno se nadam da će i tvoja radionica uskoro proraditi :ppozdrav:

Nazad
Vrh