Bolesti svinja i njihovo lečenje

Da li vakcinišete krmače protiv eserihije koli?
 
Da li vakcinišete krmače protiv eserihije koli?
Ne znam za krmace, ali sad preko leta dosta je bilo problema sa lawsoniom,klostridiom te infekcije digestivnog trakta, jaka hrana+velike temperature sok za njih.Dosta njih imalo uginuca oko 2% iz celog turnusa tako sam cuo.
 
kada sam kupio nazmice i u isto vreme 6 komada vakcinisao onda sam dao u isto vreme,jer vakcina Koli Klos je za 10kom i oko 9,000 din je,sad + - ne znm tacno i naravno odmah se mora iskoristiti...e sad su mi se rasparile krmace i ne dajem jer nisu u isto vreme suprasne,u glavnom su po 3. ne isplati mi se nacimati a veterinar nece da predamnom otvori neotvorenu vakcinu nego ko zna kolko dana mu je otvorena pa ne znam dal je jos vazeca.Nisam dao sad 4 nazimice i za sad nisam imaao problema prasicima....
 
Ima I dosta jeftinija varijanta,ja kupujem SungSeing i 50 doza kosta 13 000 samo zalijem cep voskom i nema problema

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
 
Мој предлог вама који не трошите пуно вакцина је да нађете неке дистрибутере лекова (мивака,корвет или неко ко ради на вашем терену) и наручите бочице од 1, 5 , 20 доза. Има сигурно.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Svinje:

Dnevna doza za svinje je 2,5 mg enrofloksacina na kg telesne težine, tj. 2,5 ml/100 kg telesne težine. Kada se leče učestale infekcije respiratornog trakta i salmoneloza, doza može da se udvostruči i da se daje 5 mg/kg telesne težine životinje, tj. 5 ml/100 kg telesne težine.

Svinjama se injekcioni rastvor aplikuje intramuskularno, i to ne više od 2,5 ml na jednom aplikacionom mestu prasićima i 5 ml krmačama.Lek se daje svaka 24 sata. Lečenje traje 3 do 5 dana.
 
Теби онда треба енроксил или енроцин 5% . Можеш дати и мало јаче од 0.1 мл неће им ништа бити.
Поред енроцина има и других препарата који могу помоћи цефалексин или цефалоспорин.
Енроцин има широк спектар деловања радимо на неколико месеци антибиограм да би видели који лекови делују.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Perilimusnka kiselina se koristi u proizvodnji hrane za dezinfekciju i nije nikakav lek,a koriste je i hladnjacari protiv truleži.

Al i dalje ostaje misterija ko kod nas to prodaje na malo.
 
Pozdrav svima,držim prasiče.10kom.2od njih Durok.2ženjke.Juče sve bilo dobro,danas ujutro primetim da jedna od duroka je neče da jede,i da pije sad ujutro,jedva malo nešto jela koncentrata(time hranim),gotova smesa za prasad od 50kg.)Legla i leži.Po ušima mogu da kažem da ima temperaturu,ne gore ali vručkaste malo..Juče sam čistila njima box,i sa crvom polivala,prala box.Pa malo su i trčali ispod creva,da nije se prehladila..Molim za pomoč,jer sam početnik.
 
Najverovatnije je to u pitanju,zovi veterinara

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
 
Ljudi Jel moguće da se mali prasci..pred odbijanje od krmace..prejedu i krepaju...vec mi se par puta desi da najveće krepa...evo jutros svi bili uredni i sad najdeblje nece da ustane...mijesam im granule i prekrupu kukuruznu
 
Nazad
Vrh