Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Virus, nije opasno samo reaguj na vrijeme konsultuj veterinara, uza sve veterinarske preporuke najucinkovitiji je narodni preparat, par tretmana mokracom i gotova stvar.Moze neko da mi kaze sta da radim sa jednom ovcom kojoj su se pojavile krastice po njusci?Za sad jede i ponasa se normalno.
Sve mi se čini da smo "zapatili" ovo http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j...Kseiv-_R27MbBoA&bvm=bv.86475890,d.bGQ&cad=rja
Dve ovce i jagnje za sada...
Nisam strucnjak za bolesti ali mislim da je u pitanju galopirajuci kancer pluca.Jedna moja ovca nije htela da jede danima.Bila je gravidna.Dvao sam lekove i ona se ubrzo ojagnjila.Jagnje zdravna i dalje je slabo jela,nekad pase nekad nece.Vodu pije slabo.Temperatura normalna,burag relativno prazan,balega ispravna,disanje slusano stetoskopom solidno.Biso sam odsutan i ona je pozivela tako nevesela 15 dana.Na dan mog dolaska je uginula.Izvrsio sam obdukciju i nasao sledece.Dobro pogledajte i kazite sta mislite.I ova slika sa terena je unikat i ekstremna retkost.
[/IMG][IMG![]()
[/IMG]![]()
Kolega vrlo vjerovatno je i kod vas u pitanju slicna priroda bolesti kao i u prethodnom slucaju, uz sugestiju nema crna i bijela jetra, jetra je jedna a to sto se u narodu zove bijela jetra to su pluca. I naravno dabro vam je kolega skrenu paznju sto treba da vrijedi za sve ovcare morate biti vrlo pazljivi kada su u pitanju nesvakidasnje bolesti kod ovaca, jer neke mogu biti i fatalne za covjeka.Kolege i kod mene je isto stanje pojavilo se nešto jedna ovca mi je uginula prije par dana našao sam gnjoj u bijeloj jetri kao što kolega vojvodjanin kaže ovca prvi dan jede onda padne s nogu temperatura iznad prosjeka nakon četiri dana uginula evo slika